Magazinele de etnobotanice ar putea fi interzise în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei unităţi din sectorul 6 care comercializau produse etonobotanice, aflate în apropierea şcolilor, au fost închise în ultimele zile, în urma sesizărilor primite de la locuitori.

Magazinele erau situate în vecinătatea unor instituţii de învăţământ, pe străzile Ghercu Constantin, Chilia Veche şi Râul Doamnei, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, va propune, în următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 6, un proiect de hotărâre prin care să fie interzisă funcţionarea tuturor magazinelor care comercializează produse etnobotanice pe raza Sectorului 6.

Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de plante etnobotanice au reprezentat un semnal de alarmă pentru autorităţi.

În Bucureşti, Inspectoratul Şcolar a sesizat Poliţia, Prefectura şi Jandarmeria că în apropierea a 39 de şcoli sunt magazine care vând substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor.

Cele mai multe magazine care vând substanţe cu efect halucinogen şi care funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ au fost identificate în sectoarele 4, 5 şi 3 ale Capitalei.

Astfel, în Sectorul 4 au fost identificate 15 magazine care comercializează substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, cum ar fi băuturi alcoolice, tutun, droguri ilegale, în Sectorul 5 - 10, în Sectorul 3 - opt, în Sectorul 1 - un singur magazin, în Sectorul 2 - trei şi în Sectorul 6 - două.

Un număr de 32 de persoane au murit, în 2009, în urma consumului de droguri în România, din care 28 în Capitală, iar în primele şase luni ale anului 2010 s-au înregistrat peste 900 de urgenţe medicale, aproape la fel de multe ca în tot anul trecut, potrivit Raportului naţional privind drogurile.

Raportul prezentat ieri de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA), arată că, din cele 32 de persoane decedate, 31 erau bărbaţi, iar vârsta medie a fost între 27 şi 28 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite