Mădălina Manole sculptată în 50 de kilograme de săpun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sculptorul Valentin Caracudovici în vârstă de 56 de ani a asculptat-o pe artistă în 23 de zile. Acesta a folosit la realizarea statuii 50 de kilograme de săpun.

Înalt de un metru şi cântărind peste 50 de kilograme, bustul fetei cu părul de foc are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare statuie din săpun făcută vreodată.

"Am muncit pe brânci, câte 8-10 ore pe zi. Statuia are 96 cm înălţime, 62 cm în diametru şi peste 50 de kg. Mai trebuie să îi fac doar soclul înalt de 4 cm pentru a ajunge la înălţimea dorită. Pe blatul din săpun va fi inscripţionat textul "Şi chipul tău revine/ Cuţit înfipt în rouă/ Am să te strâng în suflet/ Cu braţele-amândouă", dedicat memoriei artistei", ne-a mărturisit Valentin, care a folosit ca sursă de inspiraţie fotografii din numărul special al revistei "OK!" dedicat Mădălinei Manole.

Spune că soclul din săpun nu îi va lua mai mult de 6 ore de lucru. Materialul folosit pentru definitivarea sculpturii i-a depăşit cu mult aşteptările. "Am folosit 500 de bucăţi de săpun, fiecare cântărind 100 de grame, pe care le-am amestecat cu miez de pâine. Cel mai greu a fost lucrul la structura de rezistenţă. Pentru ca statuia mea să nu se fărâme, am folosit o bucată de lemn de esenţă tare", ni s-a confesat sculptorul.

Artistul nu-şi mai doreşte decât să-şi vadă lucrarea de suflet în Cartea Recordurilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite