Măcelărie de lux pentru „fiţele” Capitalei. Produsele sunt furnizate chiar de măcelarul care îi serveşte pe Laetitia Casta, Catherine Deneuve, Jeanne Moreau şi preşedintele Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EXCLUSIVIST În zona Dorobanţi s-a deschis zilele acestea o măcelărie în care se găsesc cele mai selecte produse gastronomice, de la fois gras la vinuri de colecţie, preţurile depăşind cu mult nivelul mediu de trai. Cel mai scump produs este vita japoneză Wagyu, crescută cu cereale, ceai şi bere, care costă 1700 de lei kilogramul.

Carnea vitei Wagyu este atât de fragedă încât nu necesită pentru preparare decât o plită încinsă şi doar câte o secundă pe fiecare parte.

"Este atât de fragedă şi delicată încât nu are nevoie de mai mult pentru prepare. Este delicioasă. Vitele nu mănâncă decât cereale, beau ceaiuri digestive şi am înţeles că li se dă şi bere pentru a nu fi stresate", a explicat pentru "Adevărul" Maria Preotu, manager la Le Manoir, delicateria care deţine "La Boucherie".

Vita, brânzeturi şi vinuri alese

În magazine se mai găsesc vită Limousine (212-285 de lei kilogramul) sau Aubrac (204-275 de lei kilogramul), miel de Lozerre (108-238 de lei kilogramul) dar şi pui Bresse la 128 de lei kilogramul, consideraţi cei mai buni pui din lume.

image
image
image

Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

De asemenea, tot aici se găseşte porc din Sud Vestul Franţei, jambon iberico de Belotta Carrasco la 1.250 de lei kilogramul şi jambon iberico de Cebo la 900 de lei kilogramul.

"Particularitatea cărnii este modul natural de creştere a animalelor după metode tradiţionale, în aer liber, având libertate de mişcare, mod special de nutriţie fără antibiotice sau alte practice care forţează randamentul acestora", a mai explicat Maria Preotu.

Brânzeturile au preţuri cuprinse între 28 şi 70 de lei, diferenţa făcându-o Brie cu trufe, o specialitate care se vinde la preţul de 120 de lei suta de grame.

Vinurile nu se lasă nici ele mai prejos, în magazine găsindu-se vinuri din Franţa: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Cotes du Rhode, din Italia (Piemonte, Toscana) dar şi din Spania, Argentina, Africa de Sud şi România. Preţurile sunt cuprinse între 40 şi 419 lei.

Măcelarul care-l hrăneşte pe Nicolas Sarkozy

Furnizorul produselor este Hugo Desnoyer, unul dintre cei mai talentaţi şi prestigioşi măcelari din Franţa, cunoscut drept "măcelarul pentru staruri", el alimentând cu produse Palatului Elysee şi cele mai mari restaurante din Paris.

image
image
image

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

Bucătari celebri îi comandă zilnic specialităţile pentru meniul lor iar pragul măcelăriei sale din Paris este trecut de vedete precum Laetitia Casta, Catherine Deneuve sau Jeanne Moreau.

Măcelăria, deschisă pe strada Puţul lui Zamfir nr. 60, a necesitat o investiţie de 150.000 de euro şi se aşteaptă în primul an o cifră de afaceri de 500.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite