Bucureşti: Filme cu pâine la MŢR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Culturală Control N invită publicul bucureştean să „guste“ filme cu şi despre mâncare.

În cadrul proiectului A Matter of Taste / O chestiune de gust vor fi prezentate în premieră în România, 20 de scurt metraje, la Muzeul Ţăranului Român şi la Târgul Ţăranului, printre preparate speciale de la Marginea Sibiului şi Tălmăcel.
 
A Matter of Taste este un proiect audiovizual, organizat de NISI MASA, care uneşte mâncarea, gustul şi filmul. Proiectul a fost conceput cu scopul de a atrage atenţia publicului european asupra schimbărilor obiceiurilor culinare şi, cel mai important, asupra felului în care aceste schimbări se leagă direct de varietatea culturală.

Cei 20 de cineaşti, finalişti ai unui concurs de proiecte, vor participa la Festivalul de Film de la Lago din Italia, în perioada 24-31 iulie, pentru a-şi prezenta filmele şi pentru a asista la un program de cinci zile, compus din proiecţii de filme de scurt şi lung metraj, dezbateri şi evenimente culinare speciale.

În ultima zi a festivalului, va fi anunţat cel mai bun film din cadrul proiectului A Matter of Taste.
 
În România sunt prezentate două programe, la 17 şi 18 iulie, de la ora 19.00, la Muzeul Ţăranului Român şi la 18 şi 19 iulie, ora 12.00, la Târgul Ţăranului. 

Preţul unui bilet de intrare la Muzeul Ţăranului Român este de 7 lei. Intrarea este liberă la proiecţiile de la Târgul Ţăranului. Toate filmele vor fi subtitrate in limba engleză.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite