Luna asta ne topim de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea va fi caniculară în următoarele zile, atât în Capitală, cât şi în estul şi sud-estul ţării potrivit meteorologului de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Maxima zilei de mâine atinge valoarea de 36 de grade Celsius iar sâmbătă va fi o idee mai răcoare, termometrele indicând o valoare de 34 de grade, în jurul prânzului.

Săptămâna viitoare vremea se menţine caniculară, cu temperaturi ce ajung la 35 de grade Celsius.

Dacă zonele din estul şi sud-estul ţării sunt sub dominaţia soarelui, în vestul teritoriului, avem instabilitate atmosferică.

„De astăzi este valabilă atenţionarea meteorologică pentru vestul ţării, unde avem cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până mâine-seară. Vom avea, astfel, averse ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină în special în zonele de deal şi de munte. Astfel de fenomene vor fi prezente şi în zona de centru şi nord-est, dar duminică“, a declarat meteorologul de serviciu pentru „Adevărul de Seară“.

De luni, canicula revine şi va domina aproape toată luna august iar temperaturile de peste 35 de grade vor fi prezente până în jurul datei de 23 august.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, citat de Realitatea TV, 2010 este cel mai cald an de până acum, cu temperatură medie globală de 16,2 grade, iar acest lucru va duce la o frecvenţă mai mare a fenomenelor meteo extreme.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite