Luna păcălelilor în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii şi autorităţile se întrec în promisiuni pe care le respectă cu greu. Startul ţepelor a fost dat de inaugurarea barajului de pe Argeş, care nu este deocamdată util nimănui, şi s-a continuat cu un outlet scump şi o pârtie fără zăpadă.

Majoritatea lansărilor de mari centre comerciale, precum şi inaugurările anunţate de primarii Capitalei şi realizate doar pe jumătate i‑au dezamăgit pe bucureşteni.

Lanţul inaugurărilor a început pe 4 decembrie cu deschiderea barajului de la Ogrezeni, pe râul Argeş, care se dorea a fi cea de-a treia sursă de alimentare cu apă a Capitalei.

Autoritatea Naţională “Apele Române” s-a grăbit însă cu declaraţiile, pentru că apa din baraj nu va ajunge la robinetele bucureştenilor nici măcar în următorii 10 ani.

“Deocamdată, noi avem un produs, dar nu şi un client”, a spus Dumitru Ciucă, expert tehnic baraje în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române.

Outlet cu reduceri reduse

Asocierea preţurilor mici cu magazinele de tip outlet a dispărut din mintea bucureştenilor odată cu inaugurarea, şi aceea amânată, de pe 5 decembrie, a Fashion Outlet Centre, de la periferia cartierului Militari.

Într-un astfel de centru comercial ar trebui să se vândă produse de firmă din colecţiile vechi, la preţuri cu până la 70% mai mici decât în magazinele obişnuite.

“Preţurile sunt chiar mai mari decât la outleturile din Ungaria şi Austria”, a spus la deschidere Tatiana Anton, o clientă.
Uite pârtia, nu-i zăpada!

Un alt fiasco a fost şi sâmbăta trecută, la deschiderea “primei pârtii de schi din Capitală”. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a aşteptat pe bucureşteni în Parcul Tineretului cu o pârtie plină de noroi, în loc de una cu zăpadă.

Chiar şi aşa, câţiva oameni care mai sperau că va veni zăpada şi distracţia anunţată de primar au stat ore bune în ploaie şi frig.

Organizatorii au promis, până în ultimul moment, că spectacolul se va ţine, că vor fi aduşi reni şi că pârtia va funcţiona chiar din acea seară, dar, până la urmă, totul s-a amânat. Piedone doar s-a pozat cu renii şi a dat vina pe vremea prea caldă pentru sporturi de iarnă.

Reluarea şi desfiinţarea RATB-ului în Ilfov

După ce a cedat insistenţelor premierului Călin Popescu Tăriceanu faţă de reluarea circulaţiei autobuzelor RATB în judeţul Ilfov, primarul general Sorin Oprescu a anunţat recent că va retrage 15 curse. Motivul: unele autobuze circulă fără pasageri.

Sorin Oprescu şi recordurile

Pe lângă “baloanele de săpun” legate de Planul pentru Educaţie, suflate de edilul-şef Sorin Oprescu în campania electorală, el a lansat noi provocări la deschiderea oficială a sezonului Sărbătorilor în Capitală.

Este vorba despre trei recorduri pe care vrea să le deţină Bucureştiul în lume: cei mai mulţi Moş Crăciuni pe stradă, cel mai lung cârnat şi cel mai lung tort. Pe 21 decembrie, Primăria va trimite pe străzii, 4.000 de Moş Crăciuni care vor avea două misiuni: să-i bucure pe copii şi să bată recordul mondial la „cei mai mulţi Moşi prezenţi pe străzi în acelaşi timp”, deţinut de Taipei, cu 3.618 personaje.

Pe 27 decembrie, se va încerca realizarea unui cârnat de 2.250 de metri. Pe 28, va veni rândul tortului care va încerca să bată cu 20 de metri recordul de 120 de metri lungime a tortului făcut la Sidney, Australia.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite