Lumniţele se aprind de la „Lupoaică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile de Iarnă încep oficial de mâine, când se aprind mai multe instalaţii luminoase, se „ancorează” brazii în parcuri şi se deschid orăşelele lui Moş Crăciun.

Nou este faptul că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a decis să aprindă  ornamentele din oraş din noua piaţă Roma, situată în Centrul istoric. Aici a fost mutată statuia Lupa Capitolina, iar edilul-şef va apăsa butonul luminiţelor lângă acest monument, mâine seară, de la ora 19.00.

Tot mâine se va deschide şi Târgul de Crăciun din Parcul Cişmigiu, organizat de Primăria Capitalei şi de ArCuB. La intrarea în parc va fi ornat tradiţionalul brad de Craciun, iar pe alei vor fi montate căsuţele din lemn în care se vor comercializa produsele specifice acestei perioade.
Lângă patinoar va fi amenajată o scenă pe care vor fi susţine concerte Ioan Gyuri Pascu, Direcţia 5, Narcisa Suciu, Radu Ilie şi alţi artişti.

De azi „Vine Moşul la Obor”
Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din parcul din faţa Primăriei Sectorului 2 are loc astăzi la ora 11.00. Aici, Crăciunul va fi sărbătorit cu cozonaci, turtă dulce şi cu vin fiert. În cele peste 30 de standuri şi căsuţele din lemn se vor comercializa jucării şi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Elena Pintilie Mândreanu, Gelu Voicu şi Grupul Folcloric „Teleormanul“ se numără printre cântăreţii care vor concerta la inaugurarea de mâine a Târgului „Vine Moşul la Obor“. Tot aici, va avea loc un spectacol de dansuri dedicat zilei de Sfântul Nicolae. Târgul de la Obor va fi deschis zilnic, până la 24 decembrie, între orele 10.00 şi 20.00.

Brad de 22 de metri în sectorul 3
Târgul de Crăciun din sectorul 3 va fi inaugurat mâine, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza“. Toate instalaţiile şi ornamentele se vor aprinde la ora 18.00 pentru a marca deschiderea seriei de evenimente cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă. Conform reprezenatnţilor Primăriei Sectorului 3, pentru decorarea parcului s-au folosit în mare parte ornamentele din anii trecuţi.

Corul Acapella va concerta la ora 17.30, înainte de aprinderea luminiţelor din „Alexandru Ioan Cuza“. În sectorul 3, seara se va încheia cu un un spectacol susţinut de Ansamblul Doina Moţilor al Casei de Cultură Avram Iancu din Câmpeni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite