Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 de metrou vor începe în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru extinderea Magistralei 4 de metrou cu încă două staţii a fost adjudecată, iar lucrările vor începe în această vară, a anunţat astăzi Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex.

“În această vară vom demara lucrările la prelungirea liniei 4 de la staţia Parc Bazilescu până la staţia Lac Străuleşti”, a spus Udrişte. Contractul va fi semnat în zilele următoare.

Licitaţia pentru execuţia structurii de rezistenţă pentru tuneluri, a galeri şi staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti a fost lansată la sfârşitul anului trecut.  

Contractul care a fost atribuit înglobează totalitatea lucrărilor necesare pentru extinderea reţelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu două noi staţii. Astfel, au fost prevăzute în acest sens lucrările de structură tunel (1,3 kilometri cale dublă), structura aferentă celor două staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti), depou de metrou, terminal multimodal şi Park&Ride, precum şi principalele dotări cu instalaţiile şi echipamentele necesare pentru punerea în funcţiune cu călători a obiectivului.

Potrivit Metrorex, prin această extindere se urmăreşte realizarea unui sistem de transport integrat şi neconcurenţial prin implementarea unor poli de schimb cum va fi cel de la Lac Străuleşti în ideea de a stimula renunţarea benevolă la folosirea automobilelor personale în favoarea transportului public în comun pentru deplasările intraurbane şi urbane. În acest sens s-a prevăzut amenajarea terenurilor la suprafaţă prin realizarea unui Nod intermodal în Zona Lac Străuleşti – parcare şi autogară (Park & Ride Străulesti) pentru calătorii din zona periurbană de nord vest a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite