Lubrifianţii din zăpadă ar putea polua Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti susţin că troienele depuse de firmele de salubritate în diferite zone din Capitală pot fi un factor poluator doar dacă zăpada

Specialiştii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti susţin că troienele depuse de firmele de salubritate în diferite zone din Capitală pot fi un factor poluator doar dacă zăpada a stat mult timp pe străzi şi, din cauza traficului, a fost îmbibată de substanţe toxice precum resturile de la benzină sau de la uleiul de motor.

"Substanţele precum clorura de calciu sau de sodiu nu reprezintă o problemă pentru sol, pentru că pământul conţine deja astfel de substanţe. Totuşi, este important ca acestea să nu fie în concentraţie foarte mare", explică Simona Săceanu, director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti.

Ea adaugă că este indicat ca nămeţii să fie aruncaţi pe terenurile agricole. Specialiştii de la Garda de Mediu precizează însă că cea mai bună soluţie ar fi fost aruncarea zăpezii, imediat după ninsoare, în Dâmboviţa.

Potrivit şefului Direcţiei Sol şi Subsol, din cadrul Ministerului Mediului, în prezent "nu există informaţii privind contaminări chimice semnificative ale prafului şi pulberilor depuse pe străzile Bucureştiului", chiar dacă reprezentanţii firmelor de salubritate din Capitală spun că folosesc un antiderapant pe bază de clorură de calciu şi chiar nisip. (Andreea Ofiţeru)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite