Şi-a făcut casă în maşina actorului George Mihăiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nea Palangă trăieşte de jumătate de an în maşină, în faţa terasei marelui actor din zona Universitate. De două săptămâni, bucureşteanul s-a „mutat” din vechea „locuinţă”, un Ford din anii ’80, într-o dubiţă mult mai confortabilă pe care a cumpărat-o cu 500 de euro.

CLICK PENTRU FOTOGALERIE

Din 2005, nea Palangă locuia pe unde apuca – ba printr-o scară de bloc, ba prin faţa clădirilor din centrul istoric, ba se mai interna în vreo clinică. Viaţa i s-a schimbat în vara anului trecut, după ce a fost angajat la terasa “Jos Pălăria”, a lui George Mihăiţă.

Lucra de ceva vreme la terasele din zonă ca paznic, iar fratele actorului l-a văzut că e om serios şi l-a angajat. Nea Palangă s-a bucurat când a auzit că primeşte mai mult de lucru, mai ales că avea doar o pensie de 450 de lei pe lună pe caz de boală.

În vară, actorul George Mihăiţă a văzut că omul este de încredere, aşa că s-a hotărât să-i facă un cadou folositor - o maşină veche de douăzeci de ani parcată în faţa localului, pe care i-a dat-o gratis. Automobilul nu mai era funcţional de ceva vreme, dar actorul i-a dăruit-o pentru a avea un loc unde să stea.

Actorul povesteşte că s-a înduioşat când l-a văzut pe nea Palangă şi de aceea a vrut să-l ajute. "Mi-a fost milă de el. Este curat şi are ochii aceia albaştrii, mi-a fost imposibil să nu-l ajut. A trecut prin multe şi este un om bun, de aceea i-am dat maşina. Oricum nu o mai foloseam", a declarat George Mihăiţă, pentru "Adevărul".

Face ciorbă la maşină

Bărbatul şi-a organizat maşina ca pe propria casă: şi-a luat un reşou pentru a încălzi mâncarea, şi-a luat un radio ca să nu se plictisească şi un calorifer, pentru zilele friguroase. A început să gătească toate felurile de mâncare – de la cartofi prăjiţi şi fasole, până la ciorbă de pui sau de porc.

Din toamnă, după ce s-a închis terasa din faţa localului, nea Palangă a rămas fără ocupaţie, dar a continuat să locuiască în faţa pub-ului.

Sile Mihăiţă îi mai dă din când în când câte ceva de mâncare sau îl mai cheamă la un pahar cu vin. A vrut chiar să-i mai dea şi bani, dar nea Palangă a refuzat să îi ia. „Cum să mai îmi dea dacă nu lucrez în perioada asta?! Nu am vrut să primesc pentru că nu e pe merit!“, spune, cu demnitate, bărbatul.

Acum mai face bani pentru că are grijă de parcarea din zonă. Bancherii care lucrează aici îi mai dau câte ceva, dar nu ia mai mult de 30 de lei pe zi. Dar se descurcă - găteşte ca să economisească bani şi îi mai şi rămân şi de-un şpriţ, la finalul zilei.


De două săptămâni s-a mutat la dubiţă

La jumătatea acestei luni, de când a dat gerul, bucureşteanul a trebuit să găsească o soluţie să se mai încălzească - aşa că i-a propus unui prieten să-i vândă o dubiţă cu 500 de euro. „Am avut noroc! O maşină ca asta e cel puţin o mie de euro“, recunoaşte nea Palangă.

Banii nu i-a dat pe loc pentru că nu a avut. S-au înţeles la două rate, de câte 250 de euro fiecare. Mai mult, jumătate din prima tranşă a primit-o de la un bancher austriac, prieten cu nea Palangă. Bărbatul încearcă să-şi creeze condiţii şi mai bune de trai - în urmă cu câteva săptămâni a reuşit să-şi cumpere un televizor cu 100 de lei şi o saltea. Are de gând să-şi facă şi-un duş în maşină, când o să mai facă nişte bani. Deocamdată se spală la lighean.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite