GALERIE FOTO Locomotivă părăsită printre blocuri în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O locomotivă fabricată în 1979 a fost abandonată pe Aleea Mozaicului din sectorul 2, în imediata vecinătate a unor blocuri de locuinţe. Cu toate că se află pe proprietatea unui dezvoltator imobiliar, locomotiva este un punct de atracţie pentru curioşi şi a fost mai mulţi ani spaţiul de joacă al copiilor din cartier.

Bucureştenii care trec din întâmplare pe Aleea Mozaicului din Capitală rămân muţi de uimire. Exact în apropierea unor blocuri de locuinţe se află o locomotivă ruginită amplasată doar pe câţiva metri de cale ferată, pentru că restul a fost scoasă.

image

Plină de peturi
Cei care locuiesc în zonă s-au obişnuit însă cu locomotiva care mulţi ani a fost locul de joacă preferat al copiilor. „E de mult timp aici. În urmă cu cinci ani, erau silozuri în zonă şi fabrica de pâine, iar locomotivele veneau încărcate cu cereale. S-a desfiinţat calea ferată care pornea de la Gara Căţelu, dar locomotiva a rămas aici“, a spus Costi, unul dintre locatarii din zonă.

Muncitorii care lucrau la şoseaua care porneşte de la bariera Vergului şi paznicul complexului imobiliar sunt şi ei stupefiaţi de faptul că locomotival nu a fost ridicat până în prezent. „Nu ştim de ce au lăsat aici locomotiva. E mare minune că încă nu a fost dezmembrată de vânzătorii de fiare vechi“, a spus unul dintre ei.

khjkyhjkh

Cu toate că locatarii şi oamenii care trec prin zonă nu sunt deranjaţi de locomotivă, nimeni nu se ocupă de îngrijirea acesteia, care ar putea fi punctul de atracţie al străduţei.

Locomotiva, deşi la prima vedere este funcţională, a fost între timp părăsită şi de copii, cabina fiind plină de sticle de bere, suc şi hârtii.

Actualul proprietar, un dezvoltator imobiliar
Locomotiva este o curiozitate şi pentru reprezentanţii din CFR. Potrivit CFR Marfă, locomotiva nu a aparţinut niciodată de companie.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Drum de Fier, Florin Dobrescu, spune că vagonul a aparţinut silozului care era înainte, fiindcă după Revoluţie calea ferată a intrat în posesia întreprinderilor. „Nu am auzit până acum de vreo locomotivă abandonată printre blocuri în Bucureşti“, a spus Dobrescu.

m,hjkh

Terenul pe care se află locomotiva aparţine în prezent firmei imobiliare Hercesa. Exact lângă locomotivă este săpată o groapă mare, unde locatarii din zonă susţin că ar urma să fie construit un alt imobil de locuinţe.

Întrebaţi de unde au cumpărat terenul, reprezentanţii firmei Hercesa au spus că de la un întreprinzător privat. Reprezentanţii firmei nu au răspuns până la închiderea ediţiei la întrebările reporterului „Adevărul de Seară“ în legătură cu soarta locomotivei din sectorul 2.


kjklsd-h
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite