Locatarii vor reclame peste balcoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii nu sunt de acord cu interzicerea pânzelor publicitare de pe clădiri. Reprezentanţii municipalităţii se vor întâlni astăzi, la ora 12.00, cu bucureştenii interesaţi de proiectul consilierilor generali.

Aleşii locali vor să interzică amplasarea reclamelor de tip plasă sau mesh pe faţadele clădirilor din Capitală. Intenţia le-a fost respinsă în ultima şedinţă a Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru că nu fusese în dezbatere publică.

Odată postat pe pagina de web a Primăriei Capitalei, www.pmb.ro, proiectul a fost comentat de 40 de vizitatori. În timp ce publicitarii susţin că ideea consilierilor este orecum inutilă, pentru că interdicţia reclamelor ar veni pe un teren deja curăţat de criza economică, asociaţiile spun că ar rămâne astfel fără nişte venituri importante.

 „Afacerea în publicitate a ajuns cam la o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Toată lumea vede că s-au rărit mesh-urile, iar panourile şi prisme sunt mai mereu goale”, a declarat, pentru „Adevărul”, Marian Ceauşu, directorul firmei de publicitate outdoor Wind 94. El a adăugat că, dacă blocurile ar arăta civilizat, dacă ar fi reabilitate termic, afacerea cu mesh-uri s-ar stinge de la sine.

Toată lumea este nemulţumită

„Nu sunt de acord să se voteze această lege de interzicere a mesh-urilor, pentru că asociaţia noastră caştigă foarte mulţi bani de pe urma lor şi am schimbat aproproape toate conductele şi am modernizat scara blocului”, a postat Gheorghe Tilea pe site-ul municipalităţii. El i-a întrebat pe edili dacă îi vor înlocui ei aceste venituri.

Un alt mesaj, semnat Alexandra, îi atacă pe reprezentanţii Primăriei Capitalei, acuzându-i de iniţiative contra interesului public: „V-am votat ca să aduceţi bani la bugetul local, nu să limitaţi veniturile asociaţilor de proprietari. La mangle şi prostii nu vă întrece nimeni!”.

Străinii vor Bucureştiul fără mesh-uri

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre înaintat de consilierul PDL Horaţiu Ţica, la baza intenţiei de a interzice a afişelor publicitare de tip plasă stau, printre altele, părerile turiştilor. „Luând în considerare reacţiile negative ale cetăţenilor, societăţii civile, urbaniştilor, turiştilor şi oficialilor străini care au vizitat oraşul, aceştia semnalând că aceste mesh-uri nu pun în valoare arhitectura clădirilor şi produc o imagine neconformă cu imaginea unei capitale europene”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă va fi votat în această formă, amenda pentru nerespectarea prevederilor proiectului este de la 2.500 până la 5.000 de lei, iar pentru contractele aflate în desfăşurare li se acordă un termen de graţie de trei luni de la data intrării în vigoare.

5.000 de lei va fi amenda pentru firmele de publicitate care amplasează mesh-uri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite