Bucuresti: Lipscaniul nu a fost inaugurat astăzi, aşa cum au promis edilii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au promis, săptămâna trecută, că astăzi va fi inaugurată strada Lipscani din Centrul Vechi. Lucrările nu au fost finalizate aşa că evenimentul anunţat cu multă pompă de edili nu a mai avut loc.

Citiţi şi:

Bucureştiul nu-i ca Berlinul

Arestată de excavator în sediul firmei

Oprescu cere la Praga sfaturi pentru Bucureşti

Luna păcălelilor în Bucureşti


"De trei ani locuim în tranşee"

“Cred că va fi săptămâna viitoare. Nu ştim sigur”, a declarat un reprezentant al Biroului de Presă din Primăria Capitalei fără a explica de ce data anunţată pentru inaugurare a fost amânată. Nici nu era nevoie de o explicaţie, stadiul lucrărilor de pe Lipscani, care sunt departe de a fi gata, grăieşte de la sine.

“Păi ce să inaugureze?Nu vedeţi că ies ţevi din pământ şi dalele de piatră nu au fost puse încă? Nu le pasă, cred că nici măcar nu au venit să vadă în ce stadiu sunt lucrările”, a spus Adrian Ciubotaru, unul dintre locatarii de pe strada Lipscani.

Aceasta nu este singura promisiune încălcată de edili, tot Centrul Vechi este o dovadă a faptului că nimeni nu respectă termenele de execuţie a lucrărilor.

Lucrările în Centrul Istoric au început în vara anului 2006. De atunci, din 14 străzi care ar fi trebuit reabilitate, doar patru au fost reparate.

Între timp zona veche s-a transformat în teren minat unde cei care mai au curajul să vină riscă să-şi rupă picioarele.
„Sunt trei ani de când locuitorii din Centrul Vechi stau printre ruine iar cei care au afaceri falimentează pentru că mizeria îi ţine departe pe clienţi”, a spus Corina Drăgan, istoric, proprietara unui magazin de antichităţi de pe strada Gabroveni.

Centrul istoric a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial şi, datorită structurii conservate timp de 1.100 de ani, a fost ferit de orice reînnoire urbană.


Citiţi în Adevărul de mâine şi despre alte promisiuni încălcate de edilii Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite