Lider de sindicat căutat la bani: „Ce treabă are acţiunea din vămi cu învăţământul? I-au ales pe cei mai vocali 15 lideri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a îneput să verifice, în această dimineaţă, averile a 15 lideri de sindicat în urma scandalului „Şpagă la vamă”.

Cei mai importanţi lideri de sindicat, precum Vasile Marica (SedLex), Bogdan Hossu (Cartel Alfa), Anton Hadâr (Alma Mater) sau Vasile Lincu (ProLex)  au fost verificaţi azi de inspectori în legătură cu declaraţiile de avere. Dacă unii dintre lideri văd această acţiune ca fiind perfect legală, alţii se consideră victimele unui abuz.

“Modul în care se desfăşoară acest control îmi pune un mare semn de întrebare. Ce treabă are acţiunea din vămi cu învăţământul? Personal mi-am depus declaraţia de avere în octombrie anul trecut, de ce ANI a dat un comunicat de-abia acum dacă au descoperit ilegalităţi în documente? Nu voi merge să dau nicio declaraţie şi nici nu voi chema presa acasă, precum Adrian Năstase, ca să mă justific! I-au ales pe cei 15 cei mai vocali lideri. Asta a fost”, ne-a declarat Marius Nistor, preşedintele confederaţiei sindicale Spiru Haret.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate în urma autodenunţului făcut ieri de fostul vameş Marius Ungureanu referitor la faptul că liderul Alianţei “SedLex”, Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

 Conform unor surse apropiate anchetei, această cercetare a început de fapt în urmă cu trei luni şi vizează nu doar verificarea averilor, ci şi a declaraţiilor de avere şi de interese în termenul legal.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite