Lider al mafiei italiene, prins pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de Frontieră l-au depistat aseară pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" pe unul dintre cei mai căutaţi mafioţi italieni, Elio Ciolini, cunoscut pentru că făcea jocurile în mafia pariurilor.

Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, voia să intre în România cu acte false, fiind identificat după ce a aterizat cu o cursă din Elveţia. „În jurul orei 17.00, din direcţia Zürich, s-a prezentat la intrarea în ţară un bărbat care s-a legitimat cu documente italiene de identitate. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul este fals. În urma verificărilor, inclusiv în sistemul informatic Schengen, s-a stabilit că bărbatul de 66 de ani, cetăţean italian, este căutat de autorităţile din Italia pentru infracţiuni economico-financiare", a declarat Fabian Bădilă, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Suspectat că turna la israelieni

Născut la Florenţa pe 18 august 1946, Elio Ciolini a fost arestat în mai multe rânduri pentru înşelăciuni, fraude, emiterea de titluri de obligaţiuni false şi încălcarea termenilor eliberării condiţionate, potrivit presei italiene. Personajul este unul controversat şi misterios în Italia, fiind suspectat de legături strânse cu Serviciul israelian de informaţii externe (Mossad) şi cu serviciile secrete americane.

De altfel, de multe ori, el şi-a asumat o identitate falsă, conform presei din Italia. Ciolini a oferit de multe ori informaţii false autorităţilor italiene, mai precis fostului premier Silvio Berlusconi, în cazul atentatelor mafiote comise în Italia, în august 1980. Pentru asta, el a a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru furnizare de informaţii false, ispăşind doar cinci, după care a fost eliberat. Ulterior, în 1991 a fost din nou arestat, la Florenţa, într-o anchetă legată de dispariţia unor jurnalişti.

Legături cu mafioţii din „Cosa Nostra"

În 1992, Ciolini revine în atenţia publicului după ce anunţă o posibilă lovitură de stat, sau „un plan de destabilizare", cum a fost anunţat,  şi care urma să fie dat de către organizaţia Cosa Nostra. Informaţia a pus pe jar atunci Ministerul de Interne al Italiei,  care a pus în priză toată autorităţile. În ultimii ani, Ciolini a fost cercetat pentru emiterea de titluri de obligaţiuni false italiene, precum şi  într-un caz de înşelăciune şi şantaj. Despre acesta se mai ştie că a fost poliţist.

"În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 66 de ani, cetăţean italian, este căutat de autorităţile din Italia.''
Fabian Bădilă purtător de cuvânt  al Poliţiei de Frontieră

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite