Liber la înec pe Lacul Morii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină caniculă, bucureştenii se răcoresc în lacurile din Bucureşti, cu toate că scăldatul este interzis. Mulţi dintre vitejii care se cred la piscină cad victime acestui sport extrem din cauză că nu ştiu să înoate sau din cauză că apa este foarte rece în comparaţie cu temperaturile de afară.

Un grup de zece tineri se bălăcea astăzi, în jurul prânzului, când termomentrele indicau peste 35 de grade Celsius, în Lacul Morii. Băieţii, cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani păreau că se distrează foarte bine. „Haideţi mă la apă mai mare, că e super mişto!“, strigă unul dintre ei. Ceilalţi îl ascultă şi înoată în grup către el.

Alexandru este „mezinul“ grupului. Are doar cinci ani şi a venit aici cu tata şi unchiul care „au grijă“ de el. „Este un pic rece apa, dar îmi place!“, spune micuţul temerar. Îşi ia avât, sare pe o trambulină improvizată şi se aruncă în apă. Se scufundă câteva secunde în apa murdară, dar iese la suprafaţă. „E mare aici. Nu am reuşit să ajung la fund!“, recunoaşte micuţul. Apare şi tatăl care întăreşte cele spuse de el. „Are peste doi metri, dar nu mi-e frică pentru el că ştie să înoate!“, susţine el.

Scăldatul în lacurile din Bucureşti este interzis. „În toate apele din subordinea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) nu este permis să se intre în apă, indiferent de perioadă“, subliniază Carmen Chicu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Băieţii recunosc că au ales această metodă de a se răcori pentru că nu îşi permit să meargă la ştrand sau la mare. „„Ăsta e litoralul fără bani. Pe căldura asta nu poţi să stai în casă. Vin în fiecare vară aici”, spune unul dintre băieţi.

Cu toate acestea, nimeni nu se sfieşte de înec sau de vreo boală de piele. În timpul săptămânii sunt mii de bucureşteni care aleg să facă asta, iar în weekend sunt zeci de mii.

Îndrăgostiţii mor înecaţi

Pe timp de caniculă, tinerii îndrăgostiţi îşi petrec timpul liber pe malurile lacurilor din Capitală. Ca să se răcorească mulţi se aruncă în apă, însă de cele mai multe ori aventura se termină tragic.

Un minor a murit înecat la 15 iulie în lacul din Tineretului. E vorba de un băiat de 12 ani care s-a dus la scăldat împreună cu doi prieteni. Doar aceştia din urmă s-au mai întors la mal. Echipele de intervenţie SMURD au făcut tot posibilul să-l resusciteze pe minor, însă acesta nu a mai supravieţuit.

După câteva zile, la 19 iulie, un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, s-a înecat în lacul Sculeni din Capitală. După mai bine de o oră de căutări, salvamarii l-au adus la mal.
Anul trecut, tot în luna iulie, un băiat, de 20 de ani, a murit înecat în Lacul Morii, din Capitală.
.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite