2011 a fost ultimul an în care s-a dat examenul de titularizare. Vezi aici cum te poţi angaja ca profesor din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu anul viitor, fiecare şcoală care va avea posturi vacante va angaja cadre didactice pe bază de concursuri şi interviuri. Profesorii vor semna un contract pe perioadă limitată până la obţinerea definitivatului.

Potrivit Legii Educaţiei, din 2012 examenul de Titularizare nu va mai exista, iar profesorii vor putea fi angajaţi de fiecare şcoală în parte, după principiile din sistemul privat.

Profesorii care vor dori să ocupe un post vacant în cadrul unei şcoli vor trebui să trimită un CV, să dea un test scris şi să încheie un contract direct cu şcoala, nu cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În plus, Legea stipulează că angajatorul poate decide încetarea contractului la fel ca în sistemul privat.

Citeşte şi:

Oana Badea: O treime din profesori au picat examenul de Titularizare! Alți 38% vor putea fi doar suplinitori!

Rezultate titularizare 2011. Află aici rezultatele din toată ţara

TITULARIZARE 2011. Astăzi se afişează rezultatele. Vezi aici când va avea loc repartizarea candidaţilor

"Examenul de titularizare din acest an a fost o eroare de fond a ministerului. Există deja Legea Educaţiei, concursul ar fi trebuit să se ţină în şcoli", este de părere professor Gheorghe Rădulescu, preşedintele Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţional.

Paşii angajării unui profesor


Un viitor cadru didactic care va dori să se angajeze conform noii Legi a Educaţiei va trebui să abă diplomă de licenţă şi un masterat de doi ani. Va urma un stagiu de un an de zile, obţinut prin concurs, la şcoala care doreşte să-l angajeze, în acest an candidatul fiind supravegheat de un profesor- mentor.

În cazul angajării, se va întocmi un contract pe termen determinat. Contractul pe perioadă nedeterminată va putea fi semnat doar de către profesorii cu definitivatul luat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite