Le-am găsit casă premianţilor din Giuleşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma articolului publicat marţi în ziarul „Adevărul“ despre drama celor patru copii care fac performanţă într-o baracă din sectorul 6 al Capitalei, omul de afaceri Ştefan Florescu le va oferi o casă cu trei camere. O echipă de muncitori a început deja renovarea unei locuinţe de pe strada Uverturii, din cartierul Militari, şi a promis familiei că în 10 zile se va muta aici.

Povestea familiei Manea, care trăieşte într-o gheretă improvizată din ghetoul Giuleşti, a impresionat zeci de bucureşteni şi oameni din toate colţurile ţării. Toţi au fost sensibilizaţi de ambiţia celor patru tineri care, deşi dorm printre gunoaie, igrasie şi mucegai, se luptă să-şi depăşească condiţia prin performanţe şcolare.

„Mi-am pus mâinile la gură şi am amuţit!“

Articolul publicat de către ziarul „Adevărul“ a generat nu doar comentarii de admiraţie, ci şi sprijin real oferit atât de oameni simpli, cât şi de cei cu dare de mână. Cel mai mare cadou primit de familia Manea a fost o casă „de piatră“, cu trei camere şi dotată cu toate utilităţile. „Mi-am pus mâinile la gură şi am amuţit. Credeţi-mă, am mai rămas odată mută, timp de trei luni de zile, atunci când am fost evacuaţi, acum însă nici nu am ştiut cum să mă manifest de fericire“, a declarat foarte emoţionată Victoria Manea, femeia care şi-a educat cu atâta exigenţă copiii, deşi condiţiile în care au trăit timp de opt ani de zile au fost atât de aspre.

Casa în care se va muta familia Manea

image

Din baracă în condiţii de „trei stele“

Cel care le-a întins mâna de ajutor este omul de afaceri Ştefan Florescu, preşedinte al fundaţiei „Din suflet pentru suflet“ şi al Asociaţiei pentru Protecţia Cetăţeanului Sector 6.

„Nu este prima dată când ajut financiar această familie cu nişte copii deosebiţi. Acum am considerat însă că pot face mai mult pentru ei şi am făcut-o. Le-am oferit o casă normală în Militari unde vor sta fără să plătească ceva. Eu mă voi ocupa de tot. În acest moment o renovez şi vor trăi în condiţii de trei stele“, a explicat Florescu.

Autorităţile locale s-au autosesizat şi s-au oferit să-i ajute pe cei cinci membri ai familiei, cu hrană. „Doi reprezentanţi diferiţi de la Asociaţii pentru Protecţia Copilului ne-au oferit posibilitatea de a servi o masă caldă la cantinele sociale“, a mai precizat femeia.

Tot răul spre bine în cazul celor patru fraţi. Alţi zeci de cititori ai ziarului Adevărul, firme private şi o bancă ne-au contactat şi s-au oferit să-i ajute pe băieţi cu diverse sume de bani, mâncare şi haine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite