Lăsaţi curăţenia în grija specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele specializate în curăţenia în locuinţe sunt deja solicitate în ceea ce priveşte aranjarea unui apartament înainte de Sărbători. Cei care nu au timp, dar au resurse materiale, pot

Firmele specializate în curăţenia în locuinţe sunt deja solicitate în ceea ce priveşte aranjarea unui apartament înainte de Sărbători. Cei care nu au timp, dar au resurse materiale, pot apela la aceste firme, care fac o curăţenie generală şi relativ rapidă în garsonieră, apartament sau vilă.
şase ore sau o zi întreagă pentru două camere
În general, curăţenia durează în funcţie de gradul de murdărie al locuinţei. "La noi, treaba durează şi şase ore, pentru că facem totul în detaliu. Mocheta se şamponează şi se curăţă cu monodiscuri, tocurile, ferestrele, dar şi hota şi aragazul sunt curăţate şi schimbăm până şi sacii de deşeuri menajere din locuinţă", ne-a explicat Răzvan Costea, director la Magic Clean. Estimarea unui preţ se face, de obicei, la faţa locului. "În general, mergem la faţa locului ca să vedem cât de aglomerat e apartamentul, să vedem ce suprafaţă are, dacă balconul e închis, că acolo e alt tarif etc", a mai spus Răzvan Costea. "Estimările se fac după gradul de murdărie", ne-a zis Marilena De Feyther, director la Planet Clean, adăugând că o curăţenie poate să dureze şi o zi întreagă. "Au fost cazuri când am folosit periuţa de dinţi şi beţişoarele de urechi ca să curăţăm", a mai precizat Marilena.
Programare pe internet
Programarea la firmele de curăţenie se poate face, mai nou, şi pe internet. Clientul interesat completează câteva câmpuri şi, peste un timp, obţine un preţ aproximativ al întregii operaţiuni. "Avem şi un formular de evaluare, în care, după maximum 48 de ore, clientul primeşte un preţ aproximativ, dar există şi un formular de programare, când, după ce s-a programat, noi revenim cu un telefon la client", a spus directorul de la Magic Clean. Acesta a adăugat că, după ce clientul a completat formularul, se face o vizită la domiciliu, ca să se stabilească preţul exact. Patronii firmelor recomandă ca programările prin telefon să se facă cu o lună sau două săptămâni înainte. Preţul pentru curăţenia unei garsoniere este de aproximativ 200 RON, pentru un apartament cu 2 camere, 200-400 RON, iar pentru o locuinţă cu 3 camere, 300-600 RON. Costul curăţatului mochetei cu spumă uscată este cuprins între 4 şi 5 RON/mp, iar cel al curăţatului geamurilor între 1,7 şi 3,5 RON/mp. În cazul în care v-aţi hotărât să apelaţi la o firmă specializată de curăţenie, iată câteva astfel de societăţi şi adrese: Magic Clean: 0726. 262.442, www.magic-clean.ro, Planet Clean: 0722.659.555, www.planetclean.ro, Crisstal: 0723.509.785, www.curatat.ro, Afro Trading SRL: 0766-349.711, www.curatluna.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite