Bucureşti: Lanţ record de pizza, lung de aproape 500 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.200 de pizza au fost aliniate aseară pe mesele amplasate în Parcul Unirii. Acesta este cel de-al doilea record mondial omologat pentru Bucharest Food Festival, după cel pentru cea mai mare ciorbă de burtă.

După ce au ajuns în Carte Recordurilor cu cea mai mare ciorbă de burtă din lume, organizatorii Bucharest Food Festival, festivalul de artă culinară care se desfăşoară în parcul din Piaţa Unirii, au mai bătut un record mondial.

Aseară a fost depăşit recordul pentru cel mai lung lanţ de pizza din lume. Pentru aceasta au fost înşirate peste 2.200 de pizza pe mesele amplasate în parc.

Prepararea acestora a durat aproximativ 6 ore şi s-a făcut în cele şapte unităţi Jerry’s Pizza din Capitală. În jurul orei 18.00, cei 120 de voluntari au aliniat bucăţile de pizza în cel mai lung lanţ din lume. Un reprezentant al World Records Academy a făcut măsurătorile şi a consemnat recordul.

„Noi vroiam să facem lanţul de pizza în aer liber şi să depăşim 600 de metri, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile am acceptat acest compromis de a organiza evenimentul în cort. Important este că până la urmă am depăşit recordul precedent şi am izbutit să ajungem la un lanţ de 496, 97 de metri, conform măsurătorilor oficiale, ceea ce nu e deloc rău“, a spus Radu Niţă, directorul adiministrativ al Jerry’s Pizza.

Au folosit ingredinte în cantităţi industriale
La prepararea celor peste 2.200 de pizza s-au folosit 600 de kilograme de făină, 200 de kilograme de suc de roşii, 400 de kilograme de mozzarella, 55 de kilograme de şuncă, 2.300 de cutii de carton, 4 kilograme de drojdie şi 15 litri de ulei de măsline.

La final toate pizzele au fost donate către fundaţii, cămine, asociaţii de asistenţă socială pentru copii şi bătrâni, iar şi publicul prezent la eveniment a putut gusta câte o bucată.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, dar şi de faptul că putem să facem şi un act de caritate. 90% din cele peste 2.200 de pizza vor ajunge la asociaţii de asistenţă socială, iar restul de 10% se vor oferi celor care au fost alături de în această seară“, a explicat Lucian Mortanu, unul dintre organizatorii de la Bucharest Food Festival.

Recordul precedent, înregistrat de Cartea Recordului pentru cel mai lung lanţ de pizza era de 221 de metri şi a fost realizat anul trecut în Sydney, în Australia.

Pentru a degusta din recordul gastronomic, s-au înghesuit aproximativ trei sute de persoane de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. „De vreo două ore aştept să mănânc o bucăţică de pizza. Am înţeles că ne dau câte o feliuţă. Oricum cred că e deja rece, dar nu mai contează. Bine că nu mai sunt atât de mulţi oameni, au plecat din cauza frigului“, a zis Cristi, un tânăr şomer din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite