Bucureşti: Cafea de la producătorul de maşini Lamborghini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la „The Coffe Store“ poţi pleca acasă cu un espressor produs de Lamborghini, iar la Ramayana intri într-o lume exotică.

Viciu, tabiet sau mod de înviorare, ceaşca zilnică de cafea reprezintă una dintre micile plăceri ale vieţii în Capitală.

Bucureştenii pentru care ceaşca zilnică de cafea înseamnă mai mult decât o doză de cofeină au la dispoziţie câteva locuri în care aroma irezistibilă a licorii este însoţită de o atmosferă de poveşti.

Pe strada Smârdan, printre cafenelele întâlnite la tot pasul, există una din care puteţi cumpăra o mulţime de produse ce completează ritualul cafelei. „The Coffe Store“ este un shop în stil italienesc, în care veţi găsi peste 60 de produse pe bază de cafea: espreso, capuccino, macchiato, coffe cocktails, frappe şi creme coffe. Toate produsele din meniu sunt disponibile şi în varianta fără cofeină.

Preţurile pornesc aici de la 6 lei pentru o cafea simplă şi sar de 13 lei, la cocktailurile cu irish whiskey, sirop de mentă sau lichior de banane. Oferta include specialităţi precum Tiramisu Caffe, preparată din espreso, sirop de ciocolată, biscuiţi savoiardi, cremă mascarpone şi cacao.

Espressor Lamborghini, pentru pretenţioşi

Dacă veţi dori să cumpăraţi cafea şi pentru acasă, aceasta este disponibilă în pachete vidate sau vărsată. De asmenea, puteţi cumpăra espressoare dintre cele mai variate ca funcţii şi design. Unul dintre acestea este realizat de celebrul producător de automobile Lamborghini şi poate fi luat acasă pentru 450 de lei. În magazin se mai gasesc şi filtre de ceai, bomboane belgiene, seturi de căni şi multe alte accesorii.

Arome orientale la Ramayana

Dacă doriţi să încercaţi arome mai exotice o puteţi face pe strada Baldovin Pârcălabul, la Ramayana Café. Deschisă non-stop, cafeneaua oferă o colecţie bogată de produse selectate din toate colţurile lumii.

Cafeaua organică îşi dezvăluie aroma în combinaţii surprinzătoare, iar zecile de varietăţi de ceai sunt destinate în egală măsură cunoscătorilor, precum şi celor care doresc să se iniţieze în tainele acestei băuturi cu tradiţie. Preţurile pornesc de la 9 lei pentru un espresso şi ajung la 13 lei pentru o caffe frappe aromată. Cafeaua poate fi degustată stând comod între perne, în mijlocul încăperilor orientale, cu picturi exotice şi ornamente bogate ce dau gestului dimensiunea unui ritual.

Plăceri intense în ceşti mici

La „The Coffe Store“, cunoscătorii pot comanda cafele mai deosebite, printre care „Jamaica Blue Mountain“, botezată după numele regiunii unde este cultivat cel mai preţios soi de cafea arabică din lume. Aroma lemnului se regăseşte în gustul cafelei, alături de alte arome tropicale, precum vanilie, migdale, unt topit, şi chiar un subtil parfum de tutun. Această cafea este servită în ceşcuţe foarte mici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite