La ce licee se înghesuie elevii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completarea fişelor de înscriere la liceu se termină abia joi, dar deja s-au conturat alegerile copiilor. Colegii de renume ca „Sfântul Sava“, „Mihai Viteazu“, „Tudor Vianu“, „Gheorghe Lazăr“ şi „George Coşbuc“ conduc în topul celor mai solicitate instituţii de învăţământ din Bucureşti.

Mai citiţi şi:

Începe bătălia pe liceele de top

Rezultatele deosebite la învăţătură, prestigiul instituţiei respective, dar şi studiul intensiv al limbilor străine sau al informaticii în instituţia de învăţământ respectivă sunt criteriile principale în alegerea liceului pentru elevii bucureşteni.

Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ îşi păstrează de ani buni supremaţia în clasamentul celor mai bune licee din România. „Liceul nostru este un brand. Avem anual circa 60 de elevi participanţi la olimpiadele naţionale, dintre care 40 iau şi premii. Anul acesta avem 240 de locuri la clasa a IX-a, dar au venit să se intereseze peste 300 de persoane numai la Ziua Porţilor Deschise de la începutul acestei luni“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, directorul instituţiei de învăţământ, George Cazacu.

El a adăugat că numai la testul de limbi străine de anul acesta, pentru clasele de matematică-informatică bilingv engleză s-au înscris peste 100 de elevi, ultima medie de admitere fiind mai mare de 9.90. Şi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu“ este bătaie mare, liceul punând la dispoziţie circa 250 de locuri pentru viitorul an şcolar.

„Vianu“, pepinieră de informaticieni

Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ este un magnet pentru elevi şi părinţi fiind o adevărată pepinieră de informaticieni. „Dacă mai sunt licee în Capitală care au câte o clasă de informatică intensiv, noi oferim o astfel de pregătire pentru toţi cei 240 de elevi de clasa a IX-a. Anul trecut, 25 de absolvenţi au fost acceptaţi la cele mai prestigioase universităţi din lume, dintre care 5 din aceeaşi clasă au fost admişi la Princeton“, a explicat directorul Colegiului „Tudor Vianu“, Silvia Moraru.

Liceele tehnologice, mai multe oportunităţi de angajare

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti le recomandă părinţilor să-şi înscrie copiii şi la liceele tehnologice, oportunităţile pe piaţa muncii fiind aici mult mai dezvoltate. „Absolvenţii de licee precum «Kretzulescu», «Madgearu», «Viilor», «Xenopol» primesc un certificat de competenţă în domeniul economic. De pildă, circa 70% dintre absolvenţii de la «Viilor» reuşesc în maximum trei ani să lucreze în industria hotelieră din străinătate, pe vasele de croazieră, în managementul economic“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite