La Excalibur, medievalul se întâlneşte cu prezentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantul-castel situat pe strada Academiei nr. 39 -41 este locul unde poţi savura preparate regeşti. Dacă vrei să te simţi ca într-un castel medieval, atunci nu trebuie decât să îţi faci revervare cu 24 de ore înainte la Excalibur, să-ţi iei prietenii şi să intraţi într-o poveste cu domniţe şi cavaleri. 

În Bucureşti dacă vrei să renunţi la etichetele de politeţe şi să te înfrupţi din mâncare cu mâna o poţi face într-unul dintre restaurantele Excalibur. Iar dacă vrei să te simţi ca într-un castel medieval, atunci nu trebuie decât să îţi faci revervare cu 24 de ore înainte, să-ţi iei prietenii şi să vă distraţi în localul de pe Academiei.

Restaurantele marca Excalibur au prins viaţă acum cinci ani în Târgu Mureş. Primul local s-a născut din dorinţa patronilor Monica şi Lukacs Lorand de a aduce şi în România tavernele în stil medieval. Astfel după ani de documentări şi multe plimbări în toată Europa au decis să deschidă şi în Bucureşti o tavernă (în Bdul Kogălniceanu), dar şi un castel (pe strada Academiei).

Hrube ca pe vremea lui Arthur


Încă de la intrare poţi considera că te scufunzi în istorie şi că uiţi de prezent. Holul strâmt şi scăldat în semi-întuneric te duce cu gândul la hubrele din vremea regelui Arthur. Încăperea din subteran este foarte primitoare iar atmosfera medievală, liniştea, decorurile şi ospătarii deghizaţi în cavaleri sau domniţe te fac să intri în poveste.

Mesele şi scaunele mari, grele, din lemn masiv, săbiile şi steagurile de pe pereţi, cărămida cu un fin strat de mucegai, piatra de pe jos, dar mai ales tavanul pictat cu imagini care reprezintă figuri ostăşeşti medievale, nu pot decât să-şi creeze impresia de legendă.

Pe mesele de lemn te aşteaptă frumos aranjate farfurii de lut, şerveţele în suport tot din lut, trei cupe cu mujdei de usturoi şi sos tartar, care nu sunt incluse în meniu.

Clienţi se pot costuma

„Restaurantul s-a vrut a fi de la început un loc în care clienţii să se simtă ca-n legendele cu Regele Arthur. Organizăm şi nunţi în stil medieval. Iar dacă mirii doresc pot avea un tort uriaş sub formă de castel, iar acesta va putea fi tăiat cu sabia. De asemenea, dacă un client vrea cât stă la noi să intre în atmosferă se poate costuma cu hainele pe care i le punem la dispoziţie. Dar poate cel mai important aspect al restaurantului este mâncatul cu mâna. Evident oaspeţii au un bol cu apă pentru a se spăla pe mâini şi numai la cerere le aducem tacâmuri“, povesteşte Mihai Fola, şeful de tură al localului.

Majoritatea accesoriilor din restaurant sunt realizate la comandă. Astfel lămpile, candelabrele, vasele din lut, toate sunt făcute de meşteşugari din Ardeal. Şi muzica se potriveşte cu peisajul, iar dacă mergi acolo în weekend vei avea ocazia de a vedea dansuri medievale, dar şi o formaţie care cântă live la diferite instrumente.

27 de lei - meniul „Mylady cu drag“

Numele mâncărurilor sunt adaptate perioadei medievale. Cea mai scumpă delicatesă este platoul pentru 6 persoane, numit „Masa Regelui“, care costă 197 de lei. Dacă doriţi meniul pentru 4 persoane numit „Marele ospăţ al cavalerilor”, veţi achita 109 lei, dar vă veţi sătura cu doi pui grill, coaste de porc, cârnaţi prăjiţi, cartofi, mix de legume, fructe.

Cel mai ieftin meniu costă 27 de lei şi se numeşte „Mylady cu drag“. Berea este servită în halbe de lut, la un litru, iar preţul este cuprins între 7 şi 15 lei, iar sucurile costă 6 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite