LIVE TEXT S-a terminat concertul în cinstea zilei Regelui Mihai, la Opera Naţională Bucureşti. La ieşire, admiratorii au strigat: „Monarhia salvează România!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majestatea Sa a plecat de la Opera Naţională alături de fiica sa, Principesa Margareta şi de soţul acesteia, Principele Radu. Aceştia se îndreaptă către Palatul CEC, loc în care se va ţine un dineu oficial.

Ora 20:44

Spectacolul de la Opera Naţională s-a terminat. Majestatea Sa, Regele Mihai, însoţit de Principesa Margareta, au salutat mulţimea de oameni care îi aştepta afară. Admiratorii i-au cântat Regelui „La mulţi ani" şi au strigat „Monarhia salvează România!". În continuare, familia regală va onora un dineu la Palatul CEC.

Ora 19.45

Concertul de la Opera Naţională Bucureşti, organizat cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la naşterea Regelui Mihai, a început în urmă cu câteva minute. Spectacolul a fost deschis cu Luarea Plevnei”, de Anton Kratochwill, una dintre melodiile preferate ale Regelui Mihai. Aceeaşi piesă apare şi pe CD-ul intitulat „Muzica Regelui“, lansat luna trecută în cadrul seriei de evenimente organziate de Casa Regală cu ocazia zilei Regelui Mihai. Pe scană a urcat, apoi, celebra soprană Nelly Miricioiu, care a cântat arii semnate de compozitorul Giuseppe Verdi.

  

image
image
image

Fa click pe imagini pentru galerie foto de la ceremonia aniversară organizata în onorea Regelui, la Opera Nationala

Ora 19:30

Peste o mie de invitaţi aflaţi în sala de spectacol l-au primit pe Rege în aplauze care au durat minute întregi. În faţa Operei, s-au strâns deja alţi o mie de simpatizanţi ai Majestăţii Sale. „Am venit să-l vedem pentru că-l iubim. El este Regele nostru!", a declarat o bucureşteancă venită să-l primească pe Regele Mihai.

Ora 19:10

Regele Mihai a ajuns la Opera Naţională însoţit de Principesa Margareta şi Principele Radu. Sutele de oameni adunaţi în faţa Operei i-au strigat „La mulţi ani". Oamenii i-au oferit Majestăţii Sale buchete de flori.

Ora 19.00

Peste o sută de simpatizanţi ai Regelui Mihai s-au adunat în faţa Operei Naţionale pentru a-i privi pe invitaţi. Atmosfera este foarte relaxanta, vârstnicii au venit cu steagul României în mâini, iar cei tineri au adus bannere pe care au scris: „La mulţi ani, Majestate!“. Odată cu apariţia invitaţilor, primiţi pe covorul roşu, mulţimea îi aplaudă şi le transmit urări de bine.

Ora 18.50

Fostul preşedinte Ion Iliescu a sosit acum câteva minute, neînsoţit, la evenimentul pregătit în cinstea Regelui, la Operă. Printre invitaţi au mai sosit şi ex-premierul Adrian Năstase şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein.

În acest moment, la eveniment au ajuns ambasadorul Libanului, Braziliei, dar şi oaspeţi speciali precum Ivan Patzaichin, Theodor Paleologu, dar şi Alexandru Ciucu, furnizor al Casei Regale.

La ceremonie a sosit şi Regina Ana, îmbrăcată cu o rochie aurie. Rectorul Universităţii Politehnica, Ecaterina Andronescu, invitată la eveniment a fost impresionată de invitaţia Regelui Mihai. "E un eveniment important în istoria ţării. Mă simt onorată să fiu prezentă aici", a declarat aceasta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite