FOTOGALERIE Oscar românesc pentru excelenţă: premiu pentru arhitectul român care construieşte cea mai înaltă clădire din lume, în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Regală a României, Nadia Comăneci sau Olga Tudorache se află printre cele 10 personalităţi care vor primi trofeul Galei „Oscar românesc-pentru excelenţă”.

Primul român care a fost premiat este arhitectul Cristian Gavrilescu (41 de ani), arhitectul care în prezent face partea dintr-o echipă de proiectanţi care lucrează la cel mai înalt zgârie nori din lume, şi care urmează să fie construit în Dubai pînă la finele anului 2012. Diploma a fost ridicată de mama acestuia.

Cristian Ţopescu i-a înmânat un premiu de excelenţă celei mai tinere alpiniste din România, Crina Coco Popescu

Fotografii: Mihai Iliescu

image

"Este un moment foarte important. Faptul că mă aflu aici mă face să mă simt ca atunci când urc un munte. Sunt sentimente care simt nevoia să le împărtăşesc cu cei dragi, care se bucură de bucuria mea".

Nadia Comăneci a transmis un mesaj de mulţumire

image

Nadia Comăneci a fost şi ea premiată, doar că nu a putut fi prezentă în sală. Se află în America, lângă fiul ei care împlineşte astăzi 5 ani.

Actorul Dan Puric a primit şi el "Oscarul" romînesc. "Sunt onorat de acest premiu pentru că excelenţa este cuvântul subversiv care ascunde un termn care e interzis de o anumită vreme. Şi-anume elita. Elita din România, cât mai este, este de refacere. România nu duce de valori, ci de valorizare. E o fericire să fii printre egalii tăi".

poza

Tudor Gheorghe este şi el unul dintre laureaţi. "Sunt 40 de ani, mulţi şi puţini. De când exist paralele cu cultura oficială din Romînia, de când mi-am urmat drumul dat de Dumnezeu, cu har, slujind două altare sfinte. A muzicii şi a poeziei. Cea am făcut în 40 de ani nu s-a descifrat încă".

image

Aceasta este cea de-a XIVa ediţie a Galei Oscarului Românesc pentru excelenţă. Evenimentul care are loc la Ateneul Român are ca scop recunoaşterea unor personalităţi de elită din România sau din străinătate care promovează ţara noastră, indiferent de domeniul de manifestare.


Premiile vor fi acordate în urma voturilor laureaţilor din ediţiile anterioare, dar şi prin votul exprimat online. Printre invitaţii de seama, îi puteţi vedea pe Nadia Comăneci, actriţa Olga Tudorache, fizicianul Liviu Popa-Simil (inventatorul unui material care ar putea revoluţiona domeniul energiei nucleare şi ar putea stopa criza carburanţilor) şi arhitectul Cristian Gavrilescu. Seara va fi completă cu  momente artistice susţinute de Dan Puric şi trupa PassePartout, Tudor Gheorghe şi Alexandru Tomescu.

poza

Afla pe forbes.ro care a fost cel mai greu examen din cariera violonistului Alexandru Tomescu

Vezi pe forbes.ro povestea inginerului si omului de afaceri Mircea Tudor, unul din organizatorii Galei, si ultimele detalii legate de aparatul cu ajutorul căruia ai putea să fii cu un pas înaintea cancerului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite