LA NOAPTE Institutele Culturale îşi deschid porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 institute şi centre culturale din Bucureşti organizează un maraton nocturn la ediţia a V-a. British Council, Centrul Ceh, Institutele Cervantes, Goethe, Vito Grasso, Francez sau Polonez au pregătit concerte, expoziţii, spectacole de teatru, lecturi bilingve şi jocuri de societate.

Coordonat anul acesta de Forumul Cultural Austriac, evenimentul adună peste 50 de manifestări în această noapte ce se vor derula timp de mai bine de 14 ore în opt locuri din Bucureşti.

Organizatorii împreună cu Green Revolution vor pune la dispoziţie 60 de biciclete echipate nocturn, care vor putea fi închiriate dintr-un punct special amenajat pe strada Arthur Verona, lângă Biserica Anglicană. Doritorii sunt rugaţi să se inscrie în prealabil la adresa: office@austriacult-bucuresti.ro  trimiţând: nume, prenume şi CNP. Bicicletele vor putea fi ridicate în baza cărţii de identitate în intervalul 19.00-21.00 şi vor fi înapoiate în intervalul orar 2.00-4.00.

Cursa specială RATB pentru Noaptea Institutelor Culturale va parcurge traseul Piaţa Presei - Piaţa Universităţii, pe arterele: Bd. Mărăşti, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Dacia, Bd. Carol, Bd. Magheru, in intervalul orar 20.00-04.00 şi este gratuită.

Kazantzakis şi Pessoa, lecturi bilingve la ICR

Un moment inedit al Nopţii (ora 20.00) îl reprezintă lecturile bilingve, română-greacă şi română-portugheză, din seriile de autor Nikos Kazantzakis şi Fernando Pessoa ale editurii Humanitas. Lavrentia Karamaniola va citi din Nikos Kazantzakis, iar Dinu Flămând şi Daniel Perdigaõ din Fernando Pessoa.

De asemenea, vor citi din volumele lor scriitorii Claudiu Komartin, Nora Iuga, Doina Ioanid, Andra Rotaru, Daniel Bănulescu, Sorin Despot, Teodor Dună şi Stoian G. Bogdan. Traducerile vor fi asigurate de actuala grupa de bursieri din cadrul ICR, proveniţi din Italia, Polonia, Germania, Spania, Chile şi Republica Moldova, dar şi de foşti beneficiari ai burselor derulate de ICR, care au ales să locuiască temporar în România.

Poftă de Grecia!

Toto la ICR, de la ora 20.30, delicatesele greceşti vor crea atmosfera tipic mediteraneană, de care se face responsabilă Taverna Maria.

Toți gurmanzii și somnambulimicii sunt invitaţi, începând cu ora 20.00, în bucătăria Centrului Ceh, pentru o noapte dedicată experimentelor audiovizuale.

Antreul se servește în Grădina de beton, iar garnitura în Sala Mică. Ca să vă faceți poftă, organizatorii au pregătit, în colaborare cu festivalul One World din Praga, o selecție internațională de reclame sociale. Toate pe gustul celor mai simandicoşi. Cei mai pofticioși pot gusta și din filmele cehești „Castelul misterios din Carpați” și „Adela nu a servit încă cina”, realizate de regizorul ceh Oldřich Lipský.

Muzică elisabetană la British Council

De la ora 21.30, în curtea British Council va avea loc un concert de muzică elisabetană în interpretarea formaţiei Nomen est Omen condusă de Mihai Plămădeală. Balade englezeşti, muzică de dans şi piese concepute pentru teatru vor alcătui atmosfera Renaşterii engleze pentru o oră.

La ora 21.00, la Institutul Cervantes vă puteţi opri pentru a urmări documentare scurtmetraje și filme experimentale contemporane din Austria. Proiectul VISIONary al Forumului Cultural Austriac oferă o privire de ansamblu asupra – și investighează în același timp status quo-ul – producțiilor austriece de film experimental și documentar de scurtmetraj. Este prezentată o paletă variată de concepte care include videoclipuri abstracte, studii conceptuale de arhitectură, animații elaborate, dar și abordări documentaristice subiective sau orientate structural.

Programul complet al Nopţii poate fi accesat pe site-ul http://www.icr.ro/noapteainstitutelor2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite