Bucureşti: Încep pregătirile pentru Kinofest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de scurtmetraje din 20 de ţări s-au înscris în cele trei competiţii Kinofest, pe parcursul unui proces care a durat nouă luni.

Filmele finaliste, care vor fi proiectate în cadrul festivalului, vor fi anunţate mâine, o dată cu programul festivalului, pe site-ul Kinofest.com.
 
Cea de-a treia ediţie a Kinofest, primul şi singurul festival internaţional de film digital din România, are loc între 22 şi 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa.

Festivalul va reuni cele mai premiate scurtmetraje digitale, cu scopul promovării şi popularizării filmului digital şi a noilor viziuni în media, tehnologie şi arte vizuale.
 
Program special

Fiecare zi de festival va găzdui o competiţie de scurtmetraje de animaţie, ficţiune şi micromovie.
 
Filmele mai pot fi înscrise în competiţie până la 20 octombrie, prin intermediul Transfer.ro şi prin poştă.

Scurtmetrajele vor putea fi apoi vizionate în premieră în prima zi a Kinofest, intitulată Movie for Life, fiind votate live la festival de juriul oficial al competiţiei şi de către publicul Kinofest iar apoi, online, de către publicul larg.
 
Mai mult decât atât, pe lângă competiţii, programul va include şi proiecţii speciale de film cu producţii din avangarda internaţională, multe fiind difuzate în premieră pentru România şi concerte, care includ combinaţii inedite de performance live, instrumente muzicale digitale şi visuals sincronizate cu muzica.
 
Cei care doresc să participe la Kinofest îşi pot achiziţiona biletele sau abonamente de pe TicketPoint.ro, din magazinele Diverta sau de la casieriile The Light Cinema.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite