Bucureşti: KINOdiseea, primul festival pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul festival pentru copii din România a adus la Bucureşti un juriu format din copii-actori, dar şi ateliere pentru cei mici moderate de artişti, printre care se numără Maria Dinulescu şi Gabriel Achim.

Muzeul Ţăranului Român (MŢR) şi la Cinema Gloria, de pe strada Bucovina nr.6, vor fi gazdele festivalului KINOdiseea, care a început ieri şi se va desfăşura până la data de 27 septembrie.

Cei mici vor putea viziona aici 12 lungmetraje concepute special pentru ei (de ficţiune, documentare şi de animaţie), selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale.

Filme precum „Mia et le Migou“ din Franţa, „Who is afraid of the wolf?“ din Cehia,  sau „Ponyo“ din Japonia vor rula în premieră naţională în cadrul competiţiei care cuprinde zece lungmetraje.

De asemenea, organizatorii KINOdiseea s-au gândit să organizeze şi un concurs de proiecte de film pentru copii şi prezentarea, astăzi şi mâine, a patru filme româneşti precum „Dumbrava minunată“ sau  „Saltimbancii“ considerate lungmetraje „cult“ pentru cei mici.

În programul de astăzi este trecut filmul „Prinţul de hârtie“ din Serbia ce va putea fi vizionat de la ora 18.00 la MŢR. 

Ateliere pentru cei mici
La atelierele de actorie, regie, efecte speciale şi costume, copiii cu vârste cuprinse între 6 an şi 12 ani au intrarea gratuită în limita a 20 de locuri disponibile. Atelierul-vedetă al festivalului va fi cel de costume, susţinut de Daniela Diaconescu.

Artista, care a câştigat numeroase premii, va veni cu 400 de costume şi va susţine un atelier de cinci ore, iar copiii vcare vor participa la orele susţinute de ea vor participa, în ultima zi de festival, la un bal mascat. Atelierul va începe sâmbătă de la ora 16.00, iar biletele pentru copii costă 6 lei, în timp ce pentru adulţi,12 lei.

Atelierul de actorie începe astăzi la Muzeul Ţăranului Român şi se va desfăşura între orele 12.30 şi 16.30. Moderatorii sunt Laurenţiu Bănescu şi Maria Dinulescu. Joi, atelierul se mută în incinta cinematografului Gloria, iar orele rămân aceleaşi.

Atelierul de regie îi are ca moderatori pe Gabriel Achim şi Iulia Rugina şi aşteaptă copii mâine, între orele 12.30 şi 16.30, la Muzeul Ţăranului Român şi vineri, în acelaşi interval orar, la Cinema Gloria.

Atelierul de efecte speciale va avea loc vineri între orele 12.30 şi 16.30 la Muzeul Ţăranului Român şi sâmbătă la Cinema Gloria. Moderatorii atelierului sunt Alma Cazacu şi Mari Tempea. 

Atelierul de costume ţinut de Daniela Diaconescu va avea loc sâmbătă de la ora 16.00 la Muzeul Ţăranului Român.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite