Bucureşti: Jumătate din şantierele bucureştene au paralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii au oprit în primul semestru lucrările la 45% din şantierele din Bucureşti monitorizate de firma Colliers International. Compania susţine că acest lucru se întâmplă din cauza problemelor legate de finanţare, informează Mediafax.

Una dintre cele mai mari firme de consultanţă imobiliară a făcut un studiu asupra a 58 de şantiere din Capitală, din care 12 proiecte de birouri, 36 rezidenţiale, patru centre comerciale şi şase mixte.

Printre cele mai mari probleme cu care se confruntă dezvoltatorii imobiliari se numără problema lichidităţilor care determină blocarea finanţării. Potrivit autorilor studiului, acest lucru a generat o încetinire semnificativă a lucrărilor pe multe şantiere din Bucureşti dar şi din ţară.

Astfel, doar la 55% din proiectele monitorizate există activitate, iar sub 50% dintre ele au apelat la o firmă de project management, care să le permită o organizare internă mai bună.

Unu din zece şantiere, la stadiul de săpături
Pe aproape 10% dintre şantierele unde s-a făcut studiul, lucrările erau sistate la pragul de săpături şi de consolidare a fundaţiei. 13% au structura ridicată, iar între 40% şi 60% dintre ele au lucrările finalizate în proporţie de 90%.

Printre problemele cu care se confruntă şantierele se numără oprirea finanţării din partea băncilor pentru proiectele neperformante, lipsa vânzărilor/închirierilor şi problemele legate de cash flow intern şi de calitate sub standard, arată acelaşi studiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite