Arborii din Capitală, distruși de omizi: Centrul pentru Protecția Plantelor nu-și face treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 acuză Centrul pentru Protecţia Plantelor Bucureşti că a tratat cu superficialitate problema omizilor din această unitate administrativă, deşi primarul Cristian Popescu-Piedone a adresat instituţiei mai multe solicitări pentru realizarea de tratamente.

Astfel, potrivit Primăriei Sectorului 4, solicitările instituţiei nu au fost luat în serios, pe raza sectorului 4 nefiind efectuate tratamente de stropire decât în anumite aliniamente stradale, fără a se intra între blocuri. "În consecinţă, vegetaţia sectorului 4 este în prezent, atacată masiv de colonii de omizi", se spune într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

„Din nefericire, primăria de sector nu are competenţe în a efectua stropiri pentru combaterea dăunătorilor vegetali. Cu toate acestea, noi suntem cei care „încasăm” castanele, chiar dacă am sesizat în timp util factorii responsabili. La momentul primului apel pe care l-am adresat, dacă se intervenea, se mai putea face ceva. În prezent, arborii sunt în proporţie de peste 50% distruşi, dar chiar şi în aceste condiţii, adresez din nou un apel,  factorilor responsabili, respectiv, Centrului pentru Protecţia Plantelor, să intervină urgent,  pentru reducerea disconfortului provocat cetăţenilor de prezenţa omizilor”, a declarat Cristian Popescu–Piedone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite