Julie Mayaya este „Tina Turner“ de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julie s-a născut la Iaşi din mamă argeşeană şi tată congolez, a venit în Bucureşti pentru studii şi acum trăieşte doar din cântat.

La prima vedere, Julie pare o tânără mulatră venită de pe tărâmuri exotice să facă playback prin cluburi pentru că atunci când interpretează melodii din repertoriul Tinei Turner ai impresia că cineva a pus un CD de-al megastarului şi românca doar mimează cântarea.

În realitate, Julie interpretează live hiturile Tinei şi o face atât de bine încât induce audienţa în eroare. În plus, nu vine din nicio ţară exotică, ci este moldoveancă de-a noastră, de la Iaşi.

„Culoarea pielii mă face să ies mereu în evidenţă. Când sunt în România atrag atenţia pentru că sunt prea neagră, iar când mă duc în Congo, în vizită la tatăl meu, atrag privirile pentru că sunt prea albă. Oriunde mă duc am faţă de turistă“, explică Julie, râzând, de ce nu poate trece niciodată neobservată.

De cântat s-a apucat de mică, de pe la 13-14 ani. A participat la numeroase concursuri prin ţară, dar s-a remarcat la concursul Alege ASIA.

„M-au împins prietenii de la spate, eu nu vroiam să particip. N-am câştigat concursul, dar l-am cunoscut pe Victor Lavric şi am început să colaborăm“, povesteşte artista.

Cu Victor, fiul Laurei Lavric, a început să lucreze la un proiect care este încă de actualitate. Au filmat chiar şi un videoclip pentru melodia „Zi după zi“, care nu s-a bucurat însă de prea mare succes.

Tânăra mulatră spune că Tina Turner este personalitatea care i-a influenţat cel mai mult stilul şi, ca drept dovadă, programele pe care le interpretează live împreună cu trupa „The Crossroads“ în cluburile de noapte bucureştene încep, mai mereu, cu piesele „I don’t wanna lose you“ sau cu „Simply the best“. „Îmi place şi Etta James, dar Tina este preferata mea. Îmi place cum cântă, cum se mişcă pe scenă, cum ştie să facă atmosferă. Îmi place tot la ea“, povesteşte mulatra.

Îşi câştigă existenţa din cântat

Cu toate că ar vrea să urmeze o carieră în domeniul în care a studiat, deocamdată Julie îşi câştigă existenţa doar din cântat.

„Este OK şi aşa, dar la un moment dat mi-aş dori şi eu un loc de muncă normal, cu program de la 9.00 la 18.00“, spune Julie.    

Întrebări şi răspunsuri:

-Cânţi şi muzică populară?
-J.M.:Da. În general mi se cer „Hora mea-i moldovenească“ şi „Trandafir de la moldova“. Le cânt de fiecare dată cu mare plăcere.

-În ce cluburi cânţi sau ai cântat?
-J.M.:Am colaborat cu mai multe cluburi, printre care Coyote Ugly şi The Jet Set. În prezent cântăm doar în Memories, în Cafepedia şi la party-urile la care suntem invitaţi.

-Culoarea pielii te avantajează în general?
-J.M.:În general mă dezavantajează. Spre exemplu, când eram la şcoală, eram singura mulatră din clasă şi se observa imediat când chiuleam.

Profil:
Născută:
17 februarie 1986, Iaşi
Studii: A absolvit facultatea de Matematică-informatică la Universitatea „Spiru Haret“ din Bucureşti
Familie: Are trei fraţi mai mici: Carmel, Carol şi Justin

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite