Judecătorii au fost sensibilizaţi de eleva care şi-a măcelărit mama cu toporişca. Condamnarea i-a fost redusă cu doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Pintili, eleva din Bucureşti care, în martie 2009, şi-a ucis mama cu o toporişcă, a fost condamnată definitiv, ieri, la şase ani de închisoare cu executare. Judecătorii i-au redus astfel cu o pătrime pedeapsa primită iniţial - opt ani după gratii.

Eleva ucigaşă, Alexandra Pintili, a trimis un memoriu emoţionant magistraţilor, în care relata cât de mult îi lipseşte mama adoptivă, pe care nu a vrut s-o omoare, dar şi cât de mult îşi doreşte să ajungă lângă tatăl său. ba mai mult, a insistat că şi-a învăţat lecţia de când a ajuns după gratii. Scrisoarea a reuşit să-i convingă pe judecători să-i reducă din pedeapsă cu doi ani.


  Alexandra a fost condamnată în vara anului trecut la opt ani de detenţie, la mai bine de un an de când şi-a ucis mama adoptivă, în luna martie 2009. Atunci, eleva ucigaşă a profitat de faptul că mama sa băuse şi a lovit-o în cap de şapte ori cu o toporişcă. După ce a realizat ce a făcut, fata a încercat să-şi ia viaţa, tăindu-şi venele.

image

Eleva criminală a povestit, în 2009, în cadrul primelor audieri, cum i-a străpuns capul mamei vitrege cu toporul:

„Am rugat-o pe mama să stea, să nu se ducă după topor. Era foarte nervoasă. De ce să nu mă duc?, mi-a răspuns ea. De frică, nu am mai ştiut ce fac, m-am dus pur şi simplu către locul unde era pus toporul. De acolo nu îmi mai aduc aminte nimic. Mama îmi spunea zilnic că sunt o proastă, o retardată şi diferită de ceilalţi copiii. «Tu nu eşti copilul meu, eşti copilul dracului. Dacă îi spui tatălui tău că te bat, te omor cu mâna mea», asta auzeam de la mama", a declarat atunci, în faţa judecătorilo, Alexandra.

Alexandra a fost vizitată la pentineciar de tatăl adoptiv şi mama naturală

image

După ce a realizat ce a făcut, fata a fugit de acasă, fiind găsită de poliţişti, după mai multe ore, pe o stradă din apropierea parcului Cişmigiu. Avea un cuţit în mână cu care a încercat să îşi ia viaţa, tâindu-şi venele.

Trupul neînsufleţit al Ioanei Pintili, de 54 de ani, a fost descoperit de soţul acesteia, în holul apartamentului din cartierul Tei, unde femeia locuia.

Eleva a fost arestată de poliţişti chiar în ziua în care a împlinit vârsta 16 ani şi, după câteva zile, a fost dusă la penitenciarul Târgşor, unde se află şi acum.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite