Judecătoarea şpăgară de la ÎCCJ a fost arestată! Femeia a leşinat la proces! Vezi cine este omul de afaceri care a denunţat-o!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au reţinut-o pe judecătoarea Maria David, aseară, după ce ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă foştii săi colegi de la Curtea de Apel Ploieşti, pentru a fi anulată o condamnare. Cine este denunţătorul şi ce coincidenţe bizare există în dosar?

UPDATE 17.20: Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis în urmă cu puţin timp emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele colegei lor, Maria David.

UPDATE 14.25: Denunţătorul judecătoarei Maria David este Petre Blanda, preşedintele firmei Ecprod SA Târgovişte. Interesant este faptul că acesta a rămas cu o condamnare definitivă cu o zi înainte de reţinerea judecătoarei de la Înalta Curte, cea care i-ar fi promis că-l scapă de condamnare. Curtea de Apel Ploieşti a dispus pe 27 februarie respingerea recursului lui Petre Blanda la revizuirea cerută. Astfel, judecătoarea Maria David a fost reţinută la doar o zi după ce denunţătorul s-a ales şi cu o condamnare la 3 ani de închisoare, dar şi cu banii luaţi. Petre Blanda are de executat pedeapsa pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

UPDATE 13.57: Judecătoarea Maria David, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a leşinat în timpul şedinţei de judecată. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de medici care i-a acordat îngrijiri medicale. Chiar dacă i s-a făcut rău, după ce îşi va reveni, Maria David va aştepta în sala de judecată până când judecătorii vor lua o decizie în cazul iei.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2009, inculpata David Maria, în calitate de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a pretins şi primit de la un denunţător, în trei tranşe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

În schimbul banilor, David a promis că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea unui dosar al Curţii de Apel Ploieşti, astfel încât aceştia să admită o contestaţie în anulare, să desfiinţeze hotărârea iniţială, de condamnare a denunţătorului şi să pronunţe o hotărâre de achitare a acestuia. Iniţial, denunţătorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Citeşte şi Corupţie la Înalta Curte de Casaţie: judecătoarea Maria David, acuzată de trafic de influenţă. Statul o plăteşte cu un salariu uriaş!

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploieşti a admis în principiu contestaţia în anulare formulată în dosarul respectiv şi a dispus suspendarea deciziei iniţiale de condamnare pronunţată de aceeaşi instanţă, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare.

În luna ianuarie 2012, inculpata Maria David i-ar fi promis aceluiaşi denunţător că, în schimbul unor sume de bani pe care i le va preciza ulterior, va interveni pe lângă judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti, astfel încât aceştia să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului într-un dosar având ca obiect recursul declarat de acesta împotriva unei sentinţe penale prin care Judecătoria Târgovişte îi respinsese o cerere de revizuire. Cererea de revizuire fusese formulată împotriva aceleiaşi decizii penale prin care denunţătorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Cum a ajuns judecătoarea David la Înalta Curte de Casaţie?

În perioada ianuarie-februarie 2012, inculpata David a primit de la denunţător, in mod repetat, suma totală de 4.000 euro şi 3.800 lei, în scopul menţionat anterior.

Fiica judecătoarei, Alice Mihaela David, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a refuzat să facă declaraţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite