Jolan Miklos dezvăluie tainele picturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu trei ani, Jolan Miklos (43 de ani) a deschis o şcoală de arte ale cărei cursuri sunt  urmate de învăţăcei de toate vârstele.

Jolan şi-a descoperit pasiunea pentru artă după ce a bifat mai multe domenii de activitate: a terminat Politehnica, s-a ocupat de amenajări interioare, a ajuns manager de proiect, iar mai tarziu şi-a făcut şi prima şcoală de amenajări. „De aici a venit şi ideea cu atelierul de pictură. Mie îmi plăcea să pictez încă de mică, dar nu am fost dirijată spre artă“, spune Jolan.

Ideea deschiderii unei şcoli de arte i-a fost sugerată chiar două persoane cărora le-a amenajat casa. „Mi-au cerut să fac cursuri cu ei ca sa înveţe să picteze. Am deschis această şcoală. Ei nu au mai venit, însă eu consider că m-au ajutat enorm, pentru că ei mi-au dat ideea“, povesteşte ea.

Cursuri pentru copii şi adulţi
În urmă cu trei ani, Jolan a deschis porţile şcolii „DaVinci Art School“, unde vin să înveţe pictura atât copiii, cât şi adulţii. Jolan este foarte mulţumită de activitatea ei şi nu ar schimba-o cu nimic altceva, chiar dacă, spune ea, începutul a fost destul de greu. „Acum am şi copii care vin de doi ani, iar cel mai mult mă bucură să văd rezultatele. Am copii şi de trei ani, dar şi adulţi, angajaţi la bănci, care vin aici să se relaxeze“, poveseşte ea.

„Copii de 3 ani sunt foarte creativi“
Cel mai mult, lui Jolan îi place să îi vadă pe ceilalţi învăţând şi făcând performanţă. „Am fost căutată ca artist, dar nu mai vreau. Mie îmi place să stau în spatele altora şi să mă bucur de succesul pe care îl au învăţând de la mine. Să-i văd cum îşi dau drumul la imaginaţie“, adaugă ea.

Cei mai creativi, spune Jolan, sunt copiii de vreo 3 ani. „Cei mari vin un pic speriaţi, însă aici învaţă cu siguranţă să îşi dezvolte creativitatea“. De asemenea, la „DaVinci Art School“ se organizează şi cursuri de modelaj şi bricolaj, dar şi de istoria artei pentru preşcolari, şcolari şi adulţi. 
Durata cursurilor se stabileşte în funcţie de grupa de vărstă şi de nivelul de pregătire. „Într-o grupă de studiu sunt maxim 12 copii sau 8, 10 adulţi, pentru că îmi place să fiu atentă la fiecare în parte“, încheie Jolan.

Născută. 19 ianuarie 1967, Baraolt, judeţul Covasna.
Studii. Facultatea de Construcţii din cadrul Politehnicii din Cluj.
Familie. Este căsătorită şi are o fiică.

Ce-i place
„Îmi place muzica, îmi place de asemenea, să mă uit la filme atunci când am timp. Îmi este însă de ajuns să stau liniştită şi să mă dedic activităţii pe care o am în prezent şi bineînţeles,îmi place să gătesc“, spune Jolan Miklos.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fac ordine şi asta se observă după aspectul biroului meu care tot timpul este plin. Nu-mi place să calc şi nici să merg la cumpărături pentru că ma plictisesc de mor“, spune ea.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite