Jocuri de odinioară, la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma Zilei Copilului, Asociaţia “De dragul artei” propune o nouă serie de programe de educaţie creativă pentru familii cu copii de 2-6 ani la Muzeul Ţăranului Român, intitulată “Jocuri de odinioară”.

Astfel, în zilele de la sfârşit de săptămână, copiii vor fi ajutaţi să-şi investigheze memoria recentă sau mai îndepărtată în paralel cu povestirea şi cu exemplificarea prin joc a felului în care îşi trăiau copilăria cei mici de altă dată. Se propun două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă într-una dintre sălile muzeului şi un atelier creativ în care copiii vor construi o jucărie şi se vor juca după regulile de altă dată ale copiilor.

“Programul începe de la un obiect care se dovedeşte magnet în periplul copilului prin muzeu: o copăiţă-leagăn, culcuş pentru cocă şi bebeluş, pretext pentru amintirea primului joc al copilului: legănatul. De aici pornind, copiii vor fi stimulaţi să-şi amintească aspecte din copilăria lor timpurie, gesturi şi jocuri preferate, pentru a ajunge la copilăria altor copii, de demult, diferită dar şi asemănătoare. În şcoala satului copiii vor face un salt în timp şi vor deveni elevi pentru foarte scurt timp, suficient cât să înveţe un joc, pentru ca apoi fotografia veche de grup din şcoală să devină punct de plecare pentru o joacă de-a fotografiatul şi pozatul. În timpul atelierului copiii vor juca diferite jocuri vechi dar actuale şi vor confecţiona o jucărie”, afirmă organizatorii.

Programele se vor desfăşura până pe 17 iunie în fiecare sâmbătă şi duminică.

Programările trebuie făcute la adresa de e-mail programari@dedragulartei.ro sau la numărul de  telefon 0747.027.353. Taxele de participare la program sunt de 40 de lei pentru o familie formată din doi membri, 50 de lei pentru una cu trei membri şi 60 de lei pentru cele care au patru membri.

Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite