VIDEO Jane Birkin, interpreta controversatului "Je t'aime... moi non plus", cântă în noiembrie la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa şi cântăreaţa Jane Birkin va concerta, în premieră, în Romania pe 13 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul unui spectacol extraordinar, ce va include cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Serge Gainsbourg.

Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei ca o artistă completă şi o adevărată muză pentru alţi creatori de artă, spiritul, chipul şi vocea sa influenţând designeri, actori, regizori şi compozitori deopotrivă.

A atras atenţia publicului şi criticilor cu rolul din “Blow-up”, film regizat de Michelangelo Antonioni, care a primit marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes în anul 1967.

În acelaşi an, Jane Birkin a participat la audiţiile pentru rolul principal feminin din filmul "Slogan" regizat de Pierre Grimblat. Aici l-a întâlnit pe Serge Gainsbourg, alături de care a trăit o poveste de dragoste timp de 13 ani.

Compozitor, solist, actor şi regizor, Serge Gainsbourg este considerat la acest moment unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai lumii, cariera sa însumând peste 30 de albume, mai mult de 20 de single-uri de succes şi coloane sonore pentru peste 40 de filme.

În anul 1969 Serge Gainsbourg şi Jane Birkin au lansat celebra "Je t'aime...moi non plus", melodie controversată care a fost chiar interzisă în ţări precum Spania, Italia, Elveţia sau Olanda datorită conţinutului sexual explicit. 

După moartea lui Serge Gainsbourg, artista a decis să renunţe la cariera muzicală pentru câţiva ani, dedicându-se familiei şi activităţilor umanitare. A revenit în 1998, cu materialul “A la légère”. La realizarea lui a lucrat alături de 12 compozitori, urmat în 2004 de "Rendez-vous", un album de duete ce include colaborări cu Francoise Hardy, Bryan Ferry, Etienne Daho, Brian Molko, Miossec şi Beth Gibbons.

Anul acesta, Jane Birkin a pornit într-un nou turneu internaţional, ce va include ţări din America şi Europa, şi o va aduce pe artistă pentru prima dată în România.

Concertul va avea loc la 13 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de preţuri - 80, 130, 170, 210 sau 250 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Tichetele pot fi achiziţionate pe www.myticket.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, French Bakery şi Sala Palatului începând de mâine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite