Jandarmeria explică violenţele de aseară din Piaţa Universităţii: "comandantul acţiunii putea interveni în forţă, dar nu a făcut-o. USL va fi sancţionat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţia de aseară, la care au participat peste 2.000 de persoane, s-a terminat cu incidente violente între forţele de ordine şi protestatari. Urmăriţi live text pe adevarul.ro pentru a vedea cine au fost protagoniştii scandalului din Piaţă şi ce măsuri se vor lua de către autorităţi.

Oamenii au defilat pe bulevardul principal din Bucureşti, de la Arcul de Triumf până la sediul Guvernului, scandând "Jos Băsescu!" şi comparându-l pe şeful statului cu fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu. Aproape de miezul nopţii forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, care au ripostat aruncând cu pietre şi sticle.

Jandarmeria urmează să facă o conferinţă de presă în curând prin care să explice ce s-a întâmplat aseară.

Autorităţile au făcut bilanţul luptelor de stradă de ieri:

- peste 100 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie. În urma cercetărilor, 16 persoane au mai fost sancţionate în zilele anterioare, iar 14 dintre ele au fost recunoscute ca membre ale galeriilor Dinamo, Steaua, rapid şi Petrolul.

- Piaţa Victoriei a fost blocată de două ori.

- Piaţa Universităţii a fost blocată. O altă faptă de natură penală, susţin reprezentanţii Jandarmeriei.

- după încercarea de degajare ale forţelor de ordine, apromximativ 100 de oameni s-au îndreptat spre cofetăria Scala, pentru a ajunge la Piaţa Victoriei, iar atunci jandarmiiau intervenit din nou.

- cei care au participat la protestul de pe Kiseleff spre Piaţa Romană neţinând cont de apelurile Jandarmeiei, aceea de a se deplasa pe trotuar, şi au mers pe carosabilb vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale.

- Jandarmeria susţine că protestul s-a desfăşurat normal până la ora 23, atunci când protestatarii de bună credinţă au plecat şi s-a instalat o baricadă pe carosabil. Ulterior au fost aprinse mai multe torţe de către un grup de tineri iar asupra forţelor de ordine au fost aruncate pietre şi bucăţi de gard. În acel moment, conform legii, comandantul acţiunii putea să dispună intervenţia în forţă. Dar nu a făcut-o, mai spune reprezentantul Jandarmeriei.

- „diferite canale media încearcă să discrediteze Jandarmeria", a spus Aurel Moise, şeful instituţiei.

- gruparea politică USL va fi sancţionată cu o amendă între 1.000 şi 10.000 de lei pentru că nu a gestionat cum trebuie protestul

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite