CULMEA HOŢIEI A furat bijuterii dintr-un magazin, a fugit şi le-a scăpat pe jos în faţa trecătorilor. Poliţia e pe urmele hoţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu cagulă pe faţă a dat o spargere, în plină zi, la un magazin de bijuterii de pe strada Câmpia Libertăţii din Capitală. Hoţul a scăpat o parte din bijuterii pe jos şi apoi a alergat disperat pe alei, în văzul trecătorilor, demonstrându-şi stângăcia. Poliţiştii sunt pe urmele lui.

Bucureştenii ieşiţi la plimbare, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, pe strada Câmpia Libertăţii, s-au simţit, probabil, ca pe un platou de filmare. Pe lângă ei a trecut, val-vârtej, un bărbat cu cagulă pe faţă şi o pungă de rafie în mână. Disperarea cu care alerga şi felul dezordonat în care a comis jaful, fără să-şi acopere mâinile pline de tatuaje, faptul că a scăpat o bună parte din „pradă“ pe jos şi apoi şi-a aruncat la doi paşi mănuşile, i-au demonstrat stângăcia. Paguba Bijuteriei este de 20.000 de lei.

Psihologii spun însă să nu ne lăsăm păcăliţi de stângăcia cu care a acţionat. „Acesta a jefuit totuşi un amanet în 30 de secunde, un interval de timp în care nimeni nu a putut reacţiona, iar poliţia încă nu l-a găsit. Probabil este un recidivist care a mai acţionat şi în alte situaţii cu determinare, ştiind ce are de făcut ca şi acum“, este de părere psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Pe urmele hoţului

Poliţia îl caută în continuare, sperând ca descrierile martorilor să le fie de folos. „Tâlharul nici măcar nu şi-a acoperit mâinile care erau pline de tatuaje şi mulţi dintre martori îşi amintesc că i-au văzut faţa înainte de jaf. Aceste indicii sper să ne ajute să-l găsim“, a explicat Diana Sarca, purtătoare de cuvânt a Poliţiei Capitalei.

Bărbatul ar fi dat târcoale magazinului înainte, după care şi-a tras brusc cagula pe faţă, a scos un pistol şi a intrat în magazinul de bijuterii unde vânzătoarea mai era cu o clientă. Acesta a spart vitrinele, şi-a îndesat câteva bijuterii în geanta de rafie pe care o avea în mână şi apoi a luat-o la goană pe străzi, ţipând „vă împuşc“.

Martorii au oferit singura pistă

„Eu stăteam pe bancă şi citeam un ziar. Am văzut că era un băiat care s-a tot plimbat pe aici. Apoi şi-a pus cagula pe faţă, a intrat repede în amanet şi a spart vitrina. Avea în mână şi o sacoşă de rafie cu care tot încerca să-şi protejeze faţa. Toată lumea s-a speriat şi a început să ţipe. Totul s-a întâmplat foarte repede şi el a fugit imediat“, a spus Mihai, unul dintre martori.

Tâlharul cu şurubelniţă

Poliţiştii nu se aruncă în speculaţii cu privire la arma pe care o avea hoţul asupra sa, presupunând chiar că ar fi fost de jucărie. Aceştia sunt de altfel obişnuiţi cu tâlhăriile de acest gen. În urmă cu un an, un bărbat a furat 1.300 de euro şi 5.100 de lei de la o bancă din zona Nerva Traian, după ce a ameninţat-o pe casieră cu o şurubelniţă. Ca şi în cazul jafului din Titan, acesta a acţionat într-un timp foarte scurt şi tot în jurul prânzului.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite