Izvorul Tămăduirii: Apa sfinţită astăzi te protejează de farmece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii au venit astăzi în număr mare la Catedrala Patriarhală din Capitală pentru a lua apă sfinţită cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii. Potrivit tradiţiei, această apă îi protejează pe credincioşi de boli, de rele şi chiar de farmece.

Aproximativ două sute de credincioşi s-au adunat în curtea Patriarhiei pentru a fi martori la sfinţirea apei de către un sobor format din mai mulţi preoţi.

Pregătiţi cu sticle de plastic, oamenii au aşteptat finalul slujbei pentru a putea lua o mică parte din aghiasma pregătită la prânz şi au cântat „Hristos a înviat din morţi/ Cu moartea pe moarte călcând/ Şi celor din morminte/ Viaţă dăruindu-le“.

Preotul care a oficiat slujba le-a explicat oamenilor ce semnifică sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la creştini-ortodocşi. „Iubiţi credincioşi şi credincioase, în Săptămâna Luminată să ne aducem aminte de vindecările pe care Iisus Hristos Le-a înfăptuit la Constantinopol. Apa aceasta sfinţită astăzi să fie izvor de sănătate. Să luaţi cu credinţă şi cu dragoste această apă sfinţită“, a spus preotul.

„Se spune că dacă iei cu credinţă aghiasma de la Izvorul Tămăduirii, aceasta este vindecătoare de boli. Dar trebuie să crezi cu adevărat“, a spus Margareta Puflea, în vârstă de 36 de ani.

În vreme ce soborul de preoţi i-au stropit pe credincioşi cu buchete de busuioc pe care le-au înmuiat în aghiasmă, soarele a ieşit dintre nori, iar curtea Patriarhiei a fost învăluită de razele soarelui.

„Apa de la Izvorul Tămăduirii e bună pentru sănătate. Stropim casa, bem dimineaţa, ne stropim pe noi cu ea. E bună împotriva farmecelor şi împotriva răului“, a spus Alexandra, o credincioasă în vârstă de 57 de ani.

„Stropim casele, copii, familia cu această apă. Izvorul Tămăduirii e o sărbătoare care ne tămăduieşte pe toţi dacă folosim apa sfinţită. E bună pentru boală, dacă stropeşti omul bolnav“, au explicat Maria şi Elisabeta, două credincioase din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite