Izolat în Munţii Bucegi, un român pictează cel mai mare tablou din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departe de aglomeraţia din oraş, într-o cabană din Munţii Bucegi, Raul Neret a început munca la cel mai mare tablou din lume pe care îl va face în aşa fel încât să poată fi admirat şi pe timpul nopţii. Lucrarea sa va fi expusă anul viitor în Spania şi Germania, iar banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile.

Locul unde se află pictorul Raul Neret este ţinut în secret pentru ca artistul să poată lucra în linişte. Singurul lucru ştiut este că se află într-o cabană, în munţi.

„Raul Neret este un pictor de 32 ani, din Hunedoara, căsătorit cu doi  copii, un băiat şi o fetiţă care a acceptat provocarea, departe de lumea aglomerată, în Munţii Bucegi, de a crea un tablou unicat“, a declarat Klaus Deker, reprezentantul firmei care sprijină proiectul lui Raul Neret.

image

Artistul a declarat pentru Adevărul de Seară că tabloul pe care îl va crea va fi unul cu cele mai mari dimensiuni din lume pictat de un singur artist pe sistem 3Vision.

„Proiectul impresionează prin dimensiunile lui, dar ceea ce îl face deosebit este faptul că are trei aspecte: unul este aspectul de zi la lumina normală, al doilea aspect este cel pe întuneric la expunere ultraviolet, iar al treilea aspect este pe întuneric perfect când tabloul va radia lumina căci va fi lucrat cu pigmenţi ce acumulează lumina“, a spus artistul.

Un tablou lung de o sută de metri

Lucrarea este descrisă ca o călătorie în timp şi spaţiu inspirată din capturile făcute de telescopul HUBBLE şi va avea dimensiuni uriaşe.

Pictorul a afirmat că a optat pentru această dimensiune pentru că este relativ uşor de transportat fiind practic o pânză lată de 2,1 metri şi lungă de 100 metri.

image

Un alt aspect important este faptul că se poate rula într-un sul ce permite expunerea parţială sau totală. De asemenea aceste dimensiuni dau posibilitatea construirii unui ansamblu electromecanic ce va permite rularea lucrării în spaţii înguste.

Pânza folosită este din bumbac tratat, iar vopselele acrilice sunt de cea mai bună calitate fiind flexibile şi după o perioadă lungă de timp de la uscare.

image

Tehnica de lucru a fost deja supusă unui experiment astfel că pe o pânză pictată care a fost expusă timp de aproximativ şapte ani mai multor factori distructivi, medii diferite, temperaturi extreme . Rezultatul a fost că lucrarea nu a fost afectată.

Bani pentru copiii bolnavi

Tabloul va fi expus anul viitor pentru prima dată în Spania în trei oraşe mari, în Germania şi alte câteva locuri pentru care se poartă negocieri.„Se doreşte să fie un tur cu scopul strângerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

image

Copiii din ţara respectivă vor beneficia de fondurile strânse în urma expuneri tabloului. Raul Neret are peste 1.350 de lucrări vândute în toată lumea şi foarte multe tehnici inovatoare dezvoltate. Lucrările sale sunt expuse pe www.raulneret.blogspot.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite