Ion Manole susţine că Petru Mircea vrea s-o dezgroape pe Mădălina la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl „Fetei cu părul de foc” a declarat pentru „ring“ că Petru Mircea, soţul vedetei, ar vrea să o exhumeze.

Adevăratul motiv pentru exhumare nu ar fi acela că Petru vrea să afle adevărul despre moartea încă neelucidată a soţiei sale, ci pur şi simplu, conform părinţilor şi fratelui artistei, pentru că s-ar simţi provocat de rudele de la Ploieşti. Astfel, el ar vrea s-o exhumeze la primăvară şi să o mute într-un cimitir din Bucureşti sau Botoşani.

Ion Manole a declarat pentru ziarul „ring“ prin intermediul avocatului său, Bogdan Bărbuceanu: ”Petru Mircea se laudă pe aici pe la cimitir că la primăvară vrea s-o scoată pe fata mea din mormânt. El spune că este incomodat când vine la cimitir, că noi facem scandal”.

Potrivit părinţilor Mădălinei, nu ar fi vorba, din partea lui Petru, de o încercare de evitare a scandalurilor, ci de un plan foarte bine pus la punct. „De aia a şi venit de-atâtea ori cu blonda aia, amanta aia sau ce dracul este, cu bodyguarzii, ca să ne provoace! Ca să aibă motive ca el să spună după aceea că nu mai poate veni la mormânt pentru că este sabotat şi nu este lăsat în pace”, ne-a mai declarat Ion Manole.

”Ar comite o infracţiune: profanare de morminte!”
Avocatul familiei Manole este categoric în ce priveşte un astfel de demers care, dacă ar fi făcut, ar trece de limitele legii. ”Nu va putea, este o infracţiune! Până la şapte ani poate face o exhumare doar cu ordonanţa procurorului. Nici nu este cazul să ne opunem noi pentru că, dacă ar face acest lucru, ar comite... o infracţiunie. Este vorba de profanare de morminte. Doar un procuror sau instanţa ar putea dispune”, spune Bogdan Bărbuceanu, avocatul familiei Manole.

Surse din Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti spun că, potrivit legii, deshumarea (n.r.-în variantă judiciară- exhumarea) unui cadavru, la mai puţin de un an de la deces, poate avea loc numai dacă un procuror dispune acest lucru şi doar dacă această măsură este inclusă într-o anchetă penală. După un an şi până la şapte ani de la deces, cadavrul poate fi deshumat la cererea rudelor (legea nu precizează gradul de rudenie), dar dispoziţia nu o poate da decât procurorul care analizează respectiva cerere. În ambele cazuri, deshumarea nu se poate face decât între lunile octombrie şi martie şi doar însoţită de un aviz eliberat de Direcţia Sanitar-Veterinară.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite