Ion Ilie Cezar, acuzat că a plănuit cu Vîntu asasinarea fostului director SIE,Cătălin Harnagea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Vîntu, aseară a mai fost reţinut şi reprezentantul său legal în consiliul de administraţie al televiziunii, Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune. Cei doi au mai fost acuzaţi de plănuirea asasinării lui Cătălin Harnagea, fostul director al SIE de la începutul anilor 2000.

Patronul Realitatea Media şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi aseară, în jurul orei 20.30, pentru 24 de ore, pentru şantajarea managerului companiei, Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă a făcut plângere la Parchetul General de pe data de 4 aprilie, susţinând că a fost ameninţat cu moartea de Vîntu, în timpul unor discuţii mai aprinse.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi în cursul zilei de astăzi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5, care vor decide dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile sau nu.

Acuzat de tentativă de asasinat
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, au mai fost implicaţi într-un dosar împreună, denumit Armagedon III, în februarie 2002, privind planificarea asasinării fostului director al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea. Atunci, acesta din urmă a depus o plângere la Parchetul General, însoţită de o casetă audio, în care Nelu Legiune vorbea cu un alt apropiat de-al lui Vîntu despre asasinarea sa, precum şi a jurnaliştilor Dan Andronic, Petre Mihai Băcanu, dar şi a oamenilor de afaceri Dan Fischer şi Costel Bobic. Motivul: mediatizarea excesivă a prăbuşirii FNI.

Harnagea a declarat atunci că valoarea contractului care prevedea uciderea tuturor acestor persoane indiscrete ar fi fost în valoare de 1 milion de euro. Dosarul a fost închis, în schimb, în ianuarie 2003, procurorii ajungând la concluzia că nu există probe în baza cărora SOV să poată fi acuzat că ar fi plătit membrii ai lumii interlope care să-l asasineze pe fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe.

Dan Andronic: „Radu Timofte era angajatul lui Vîntu“
„Eu am stat de vorbă cu unul dintre cei implicaţi în acest caz care mi-a dat toate amănuntele. Dosarul a fost blocat ulterior. Din păcate, la acea vreme, la conducerea SRI era Radu Timofte, angajat al lui Sorin Ovidiu Vîntu. De asemenea, la conducerea SIE a urmat Gheorghe Fulga, care a susţinut că informările primite de Harnagea cu privire la planul lui Vîntu au dispărut de la dosar“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, jurnalistul Dan Andronic.

El a mai spus că Vîntu a pus oameni de-ai săi, foşti angajaţi SPP, să-l salte pe jurnalist de acasă, dar nu s-a mai întâmplat. „Eram un om indiscret pentru Vîntu şi mă considera un duşman puternic“, a subliniat Andronic. El susţine că acum Vîntu i-a cerut 200.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, dar i s-au dat doar 150.000, organizându-se un flagrant. „Nu ştiu dacă scapă acum, având în vedere că banii au fost marcaţi“, a încheiat jurnalistul.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite