Ioana Maria Vlas la ieşirea din închisoare: "Aţi făcut din Vîntu o mare victimă şi nu este. A fost albit de un procuror"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul administrator al SOV Invest, condamnată la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA a fost eliberată din penitenciarul Târgşor.

UPDATE: Ioana Maria Vlas a părăsit penitenciarul pentru femei din Târgşor.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Averea lui Vlas: „Am o pensie de urmaş de 28 de milioane de lei vechi şi un cont blocat, cu 80.000 de dolari"

Principalele declaraţii la ieşirea din închisoare:

- Mi-aş dori un singur lucru: ca cei vinovaţi (în afacerea FNI, n.r) să plătească, să se recupereze banii ţşi după aia pot să mor liniştită
- Este vinovat cine a luat banii: domnul Sorin Ovidiu Vîntu
- Mă simt vinovată pentru faptul că am minţit. Eu am fost obligată să mint. Dacă nu minţeam se prăbuşea mai devreme. Trebuia să plăteasc. Nici nu trebuia să nu plătesc.
- Acum în libertate mă apuc să ajut puşcăria
- Ar fi fost culmea (ca judecătorii de la Tribunalul Ploieşti care au respins recursul procurorilor privind decizia de eliberare condiţionată dată de Judecătoria Prahova, n.r) să nu fie convinşi de logică : puşcăria mă laudă, mă recompensează şimîn acelaşi timp nu mă lasă să ies
- Voi scrie o carte despre Târgşor şi poveştile lui
- către presă: Aţi făcut din Vîntu o mare victimă şi nu este. Domnul Vîntu nu a fost nici măcar inculpat. Cum poate să fie condamnat şi pus să plătească dacă el este curat ca lacrima, pentru că s-a găsit un procuror care l-a albit.
- despre deţinutele de la Târgşor:  Nimeni nu fură în România numai de dragul de a fura. Fură pentru că sunt într-o mizerie cumplită. Ce face una din asta când iese. Nu are nicio şansă să supravieţuiască. Cine-o angajează? Şi atunci ce face? Recidivează.
- Am pensie şi să sperăm că o să mai am şi în continuare. Am 66 de ani. Ar fi culmea să mă angajez. Ce o să fac? O să scriu
- Oricine ar fi fost în locul meu, oricare dintre colegele mele de detenţie, dacă ar fi făcut fracţia şi dacă ar fi fost aşa de cuminţi cum am fost eu, pentru că eu am fost foarte cuminte şi am mai şi lucrat, ar fi fost lăsate să plece. Dar pe mine pentru că mai mai cheamă şi Ioana Maria Vlas...ăsta este riscul meseriei.

Vlas consideră că ar trebuit să fie eliberată în urmă cu trei ani.

Tribunalul Prahova a respins recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată emisă de Judecătoria Ploieşti.

Judecătorii din Prahova au admis, la sfârşitul lunii trecute, cererea Ioanei Maria Vlas de a părăsi Penitenciarul din Târgşor. Acesta va fi pusă în libertate imediat ce decizia Tribunalului va fi transmisă la penitenciarul unde Vlas este încarcerată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Mădălina Graure, Vlas nu a fost prezentă în sală în momentul pronunţării sentinţei, însă îi va fi comunicată decizia.

Sentinţa pronunţată, miercuri, de Tribunalul Prahova este definitivă. Graure a precizat că, potrivit legii, Judecătoria Ploieşti va dispune data la care Vlas va fi eliberată din Penitenciarul Târgşor, unde este încercerată.

Ioana Maria Vlas mai avea de executat peste o mie de zile de închisoare.

Potrivit legii, deţinuţii cu vârste de peste 55 de ani şi care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de eliberare condiţionată înainte de expirarea termenului, dacă au efectuat o treime din pedeapsă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite