Bucureşti: Invitaţie la bere ca în urmă cu 100 de ani (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub numele de „Hanu’ Berarilor Interbelic“, fosta „Casă Bucur“ este acum restaurant GALERIE FOTO

TERASĂ: O şuetă la cafea, pe Casa Poporului

Situat într-o clădire pe două niveluri din apropierea Centrului Vechi al Capitalei, restaurantul „Hanu’ Berarilor“ readuce atmosfera boemă a perioadei interbelice.

BUCUREŞTI: Caru’ cu bere, „spuma“ restaurantelor din Capitală

Restaurantul-berărie „Hanu’ Berarilor Interbelic“ şi-a redeschis porţile pentru bucureşteni la 8 octombrie, pe strada Poenaru Bordea, între Cheiul Dâmboviţei şi Bulevardul Unirii. Restaurantul, construit în stil neo-românesc, te plasează încă de la început în atmosfera boemă a anilor dintre cele două războaie mondiale.

CAFENEA: Grădina OAR, oaza de linişte din centrul Capitalei

Melodiile celebre ale lui Gică Petrescu şi ale altor celebri cântăreţi români se aud în fundal şi amintesc şi ele de perioada interbelică. „Căsuţa noastră“, „Ţărăncuţa mea“ sau „Cine mi te-a scos în cale“ sunt doar câteva titluri. Până şi interiorul are un iz interbelic, saloanele fiind înalte, pereţii îmbrăcaţi în lambriuri de lemn masiv, iar camerele luminate de candelabre vechi. Meniul este unul variat, de la mizilicul românesc sau platoul mioritic, până la papanaşi sau tort de biscuiţi. Amabilitatea chelnerilor este una exemplară, fiind foarte bine instruiţi.

INVENŢIE: George Boboc aduce butonul pentru chelner

O cameră a berii


Amatorii de bere au la dispoziţie o cameră special amenajată pentru ei, în care pot servi câtă licoare pot duce, dacă plătesc o taxă de intrare de doar 9 lei. În această cameră se află o masă de 16 persoane cu două dozatoare de bere pe ea, din care te alimentezi liniştit. De asemenea, în această încăpere este şi un televizor, la care se pot urmări diferite sporturi.

Localul fiind un han care se respectă, poţi savura şi berea casei, la halbe de 250 ml sau 400 ml, dar şi „la metru“. Preţul unei halbe de 400 ml este de 6,2 lei. Conform declaraţiilor directoarei de marketing a hanului, urmează să fie deschisă şi o cramă până la sfârşitul anului sau, cel mai târziu, în ianuarie anul viitor.

Aproape 100 de ani de istorie


Clădirea a fost cunoscută la începutul secolului al XX-lea sub numele de „Casa Oprea Soare“ şi ulterior sub numele de „Casa Bucur“. Dumitru Oprea Soare a fost unul dintre cei doi băieţi ai starostelui cojocarilor din Bucureşti. El a primit de la tatăl său o moştenire de 3.000 de metri pătraţi în centrul Capitalei.

Pe acest teren, Dumitru Oprea Soare s-a hotărât să construiască o locuinţă suficient de mare pentru a putea găzdui mai multe generaţii. Astfel, împreună cu celebrul arhitect al secolului al XX-lea, Petre Antonescu, el a desenat viitoarea „Casă Soare“, în stil neo-românesc. Vila a fost construită între anii 1910 şi 1914 şi a fost rechiziţionată în 1945 de Partidul Socialist, acesta fiind înlocuit, în timp, de Partidul Comunist.

După 63 de ani, moştenitorilor li s-a recunoscut dreptul de proprietate, aceştia intrând în posesia imobilului la 20 martie 2008. După mai multe negocieri, moştenitorii casei au fost de acord să încheie un parteneriat cu actualii patroni ai hanului, pentru ca istoria casei să continue.

300 de locuri în local

Restaurantul-berărie „Hanu’ Berarilor Interbelic“ are o capacitate de 800 de locuri (300 de locuri în interior şi 500 de locuri la terasă) şi un meniu variat care îmbină produsele specifi ce bucătăriei tradiţionale româneşti cu cele ale unor berării renumite din Europa, precum Augustiner sau Hofbrauhaus.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite