Investitorii imobiliari se orientează spre cartierele mărginaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu de piaţă dezvăluie care vor fi cele mai bune zone în viitorul apropiat

ţintă spre care se îndreaptă atenţia şi banii investitorilor din imobiliar. Un studiu realizat de compania CB Richard Ellis (CBRE) pariază pe Dristor, Militari, Berceni, Colentina şi Calea Văcăreşti. În aceste zone vor răsări noi ansambluri rezidenţiale moderne.
După ce nordul şi centrul Bucureştilor şi-au cam epuizat oferta în materie de terenuri libere pentru construcţii, investitorii din domeniul imobiliar au început să se reorienteze către zonele periferice ale oraşului. Studiul realizat de analiştii de la CBRE arată că zone considerate ca fiind lipsite de importanţă din punct de vedere imobiliar se vor schimba semnificativ prin apariţia unor moderne ansambluri de blocuri. Fericitul locatar al unui asemenea microcartier va avea la dispoziţie o serie de facilităţi, de la spaţii verzi pentru recreere, săli de gimnastică şi fitness, până la spaţii comerciale, parcare subterană şi loc de depozitare. În privinţa finisajelor, podeaua apartamentelor va fi realizată din parchet laminat sau din lemn, iar ferestrele - din termopan. Cei care se vor muta în asemenea apartamente nu-şi vor bate capul cu supărătoarele chestiuni administrative, care vor cădea în sarcina firmelor specializate.
Concept atractiv, preţ neprecizat
Studiul nu precizează preţurile cu care investitorii au de gând să cucerească piaţa Capitalei. Se pare că se vor situa între cele vechi de bloc şi apartamentele de lux. Pentru clientul care nu are toată suma la dispoziţie, se au în vedere produse ipotecare în colaborare cu băncile interesate. De asemenea, plata în rate către constructor este o altă opţiune disponibilă. De altfel, asemenea blocuri nu lipsesc din peisajul Capitalei. Cartierele din nord - Băneasa, Herăstrău şi Iancu Nicolae - oferă asemenea condiţii de locuit, la preţuri care depăşesc 1.000 euro/mp.
Apartamentele vechi se vor ieftini
Cu toate noile proiecte care ar putea să apară în Capitală, analiştii de la CBRE apreciază că acestea nu vor influenţa imediat preţul apartamentelor vechi de bloc. "Pe măsură ce potenţialii cumpărători vor cunoaşte avantajele pe care le oferă ansamblurile rezidenţiale noi şi vor începe să achiziţioneze apartamente la preţuri doar cu puţin mai ridicate, preţurile locuinţelor din blocurile vechi vor scădea", crede Marius Luca, expert în cadrul CBRE. El a adăugat că preţurile vor reflecta condiţiile oferite în mod real de aceste apartamente. Cine vrea să-şi mai cumpere un apartament vechi de bloc să nu se aştepte la o scădere bruscă a preţurilor, pentru că evoluţia va fi lentă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite