Invenţii inedite la concursul de proiecte informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul internaţional de proiecte informatice InfoMatrix 2009 reuneşte la International School of Bucharest peste 250 de tineri inventatori, organizaţi pe echipe, din 27 de ţări.

Echipa Liceului de Informatică din Constanţa a atras privirile vizitatorilor printr-un roboţel-microscop, ce poate fi controlat prin telefon sau computer. „Am muncit patru luni la acest proiect. Am transformat o cameră web în microscop. Cu această invenţie am câştigat şi locul I la un concurs pentru tineri inventatori, în Bosnia“, a spus Răzvan Ciobanu, cel care a creat ineditul microscop.

Un alt proiect participant la competiţie este un program de verificare a plăcuţei de înmatriculare a maşinilor, realizat de echipa din Kârgâzstan. Sistemul este foarte util pentru firme, deoarece astfel pot verifica toate maşinile ce intră sau ies dintr-o parcare. O cameră de luat vederi înregistrează informaţiile de pe plăcuţa de înmatriculare, introducându-le într-o bază de date.

Robot pentru colectarea hârtiei

Echipa din Mexic, de la Escuela Secundaria Technica, a fost prezentă în concurs cu un robot ce poate depista şi colecta gunoaiele de hârtie. Inventatorii sunt Fernando Jaimes şi Daniel Nathan şi au fost coordonaţi de Rita Júarez Campos. „Un asemenea aparat există doar în şcoala noastră. Sperăm ca Ministerul Educaţiei din Mexic să aloce fonduri pentru extinderea proiectului şi în alte şcoli”, a declarat, ieri, pentru „Adevărul“, coordonatoarea proiectului.
Cei care doresc să viziteze expoziţia de proiecte o mai pot face doar astăzi. Competiţia, începută ieri, se va încheia duminică, când câştigătorii vor fi premiaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite