Învăţătoarea grevistă a ieşit din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiana Anghel a fost externată, astăzi, după ce a făcut greva foamei două luni. Medicii sunt optimişti în ceea ce priveşte starea pacientei şi spun că aceasta şi-a revenit aproape complet.

„Are o stare foarte bună, este stabilă şi bine dispusă. Astăzi a suferit însă o tulburare de vedere din cauza slăbirii organismului şi pe fondul lipsei de somn. Azi-noapte nu a putut dormi din cauza stresului. Spitalul a fost casa ei timp de două luni, acum  trebuie să se întoarcă în familie şi în colectiv şi revenirea la fostul mod de viaţă provoacă stres pentru oricine“, ne-a spus dr. Cornelia Zetu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Metabolice şi Nutriţie „N. Paulescu“, acolo unde Cristiana Anghel a fost internată.

Cristina Anghel a adăugat că deocamdată mănâncă foarte puţin, doar un ou, puţin caşcaval şi salată de varză. "Am încercat să mănânc carne la grătar dar sistemul digestiv nu funcţionează la parametri normali. Am rămas cu probleme la colon, nu vrea să digere", a mai spus pacienta.
Învăţătoarea va rămâne pentru două zile la Bucureşti după care se va întoarce la Caracal. Ea spune că în cazul în care vor apărea complicaţii se va întoarce în spital.

A protestat faţă de diminuarea salariului
Cristina Anghel a intrat în greva foamei pe 25 august şi pe 26 septembrie a fost internată cu malnutriţie şi apoi transferată la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie "N. Paulescu" din Bucureşti. Femeia a renunţat la greva foamei acum trei săptămâni, în data de 1 noiembrie, după 70 de zile de protest faţă dediminuarea salariilor cadrelor didactice cu 25% şi faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50%, de asemenea o lege aprobată de Parlament.
În ceea ce priveşte protestul ei, învăţătoarea susţine că nu-i pare rău că a făcut un gest atât de extrem.

"Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream. Asta nu înseamnă că-mi pare rău. Ştiu că mi-am pus sănătatea în pericol dar cred că era nevoie de o atitudine fermă pentru ca cei care ne conduc să ştie că noi suferim pentru deciziile greşite pe care ei le iau. Dacă ei nu au respectat o lege care prevedea mărirea salariilor de ce au aplicat un act normativ care prevede diminuarea? ", a mai spus învăţătoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite