Învățătoarea agresivă de la ”Nicolae Iorga”, sancționată. Andronescu: ”Nu va mai preda niciodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcțiunea Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" din București a decis să aplice învățătoarei Veronica Bereanda, acuzată că își teroriza elevii, o sancțiune salarială de 15% timp de șase luni.

Într-o interveniție telefonică la România TV, ministrul Educației Ecaterina Andronescu a declarat că ministerul şi Inspectoratul Școlar București au decis să-i retragă învățătoarei dreptul de a profesa.

Comportamentul neadecvat al cadrului didactic cu 35 de ani de experiență în spate a ieșit la iveală după ce mai mulți părinți au sesizat conducerea instituției de învățământ. Mai mult, părinții revoltați au postat pe Internet un filmuleț în care învățătoarea urlă și amenință elevii din clasa întâi. Unul dintre copii le-a spus părinților că preferă să se sinucidă decât să meargă la școală.

Filmulețul în care dascălul este înregistrat în timp ce își agresează verbal elevii a fost tradus în mai multe limbi (engleză, franceză, germană, rusă și turcă), pentru a susține reclamațiile depuse de părinți la forurile internaționale împotriva torturii.

Bereanda n-a scăpat de tirul acuzațiilor nici în mediul online, unde internauții au dedicat o pagină de Facebook cadrului didactic - "Stop Veronica Bereanda!".

Dincolo de investigația oficială, un grup de părinți a anunțat că vrea să o cheme în instanță pe Veronica Bereanda, pe care o acuză de abuz emoțional asupra copiilor.

Veronica Bereanda era una dintre cele mai apreciate învățătoare din Capitală. Dascălul se află pe locul 4 în topul gradațiilor de merit din București.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite