Bucureşti: Învăţaţi să dansaţi ca la curtea regilor cu Mary Collins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Calea Victoriei organizează în zilele de 14 şi 15 octombrie două ateliere de dans cu artista Mary Collins.

Cele două ateliere practice se vor concentra asupra următoarelor stiluri de dans: dans renascentist - dansuri de curte (pavan, almains, galliard), contredanse - renaştere şi baroc, dans baroc - dansuri de curte - introducere în stil, paşi principali.

Cursurile vor avea loc la club Mandala, din strada Paleologu 20 (zona Mântuleasa).

Atelierele se adresează tuturor celor care sunt interesaţi de tehnicile clasice de dans folosite la balurile marilor curţi nobiliare din Europa, din secolul XV până în secolul XVII.

La cursuri, vârsta minimă a participanţilor este de 16 ani. Acestea se vor desfăşura în limba engleză, putând lua parte tineri sau vârstnici, indiferent de pregătirea lor anterioară şi de condiţia fizică.

Mary Collins este stimată şi unanim apreciată atât de muzicieni şi dansatori, cât şi de studenţii de la Royal College of Music, Royal Academy of Music şi Conservatorul de muzică din Birmingham.

Artista colaborează cu studiouri teatrale, de dans şi de televiziune, în calitate de consilier, coregraf, dansatoare sau actriţă. A înfiinţat The Early Dance Circle din Anglia, precum şi studiourile de dans DANSERYE şi FOOTWORK OffLIMITS.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite