VIDEO Dublu campion mondial la breakdance învaţă puştii să se învârtă în cap. Vezi aici imagini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lilou, dublu campion mondial la breakdance, a venit ieri în Bucureşti pentru a-i învăţa câteva mişcări pe dansatorii de aici. Francezul în vârstă de 27 de ani face parte din cea mai bine cotată formaţie de dans de stradă din lume, Pockémon.

Ali Ramdani sau Lilou, cum îl ştiu pasionaţii breakdanceului, a ajuns ieri la Bucureşti, pentru a ţine cursuri de dans pentru două grupuri de puşti cunoscători ai mişcărilor.

image

Francezul de origine algeriană a făcut show. Foto: Petrică Tănase

„Au decurs foarte bine antrenamentele. Puştii vor să înveţe şi m-au ascultat. Unii dintre ei au chiar potenţial să facă ceva la nivel profesionist“, a declarat dansatorul pentru „Adevărul de Seară“,imediat după antrenamente..

image

Lilou i-a învăţat pe puşti mişcări originale. Foto: Petrică Tănase


A colaborat cu Madonna
Lilou este singurul dansator din lume care a luat trofeul Red Bull BC One de două ori. În primul an în care a participat la prestigioasa competiţie, în 2005, la Berlin, a reuşit să câştige campionatul, deşi nu se gândea că are mari şanse. Următorul titlu a reuşit să-l obţină în 2009, când întrecerea a avut loc la New York.

image

Breakdancerii din Bucureşti au încercat să imite mişcările maestrului. Foto: Petrică Tănase

El face parte din cea mai bine cotată formaţie de breakdance din lume, Pockémon, şi a jucat şi în filmul „Turn it loose“. Acum străbate lumea cu echipa Red Bull BC One All Stars şi a avut multe colaborări cu mulţi artişti internaţionali, printre care Madonna, LL Cool J şi Nas. „După România, o să plec în Franţa, Algeria şi Italia. Asta e viaţa mea de acum, numai pe drum“, susţine francezul.

Lilou a venit acum pentru prima oară în ţara noastră şi susţine că se simte foarte bine aici. „Îmi place că sunt mulţi copii dornici să practice acest dans. Este un pic periculos, dar orice sport este aşa dacă nu este practicat cum trebuie: şi la fotbal poţi să îţi rupi genunchiul dacă nu eşti atent“, a subliniat Lilou.

image

Lilou a executat mişcări foarte dificile. Foto: Petrică Tănase

Practică acest sport de 15 ani
Francezul practică acest sport de peste 15 ani. La început, a fost fascinat când a văzut căţiva dansatori la TV făcând mişcări grele şi învârtindu-se în cap. Şi-a propus atunci că vrea şi el să facă la fel. Fratele lui cel mare l-a învăţat paşii moonwalk. Când a început să practice break, şi-a primit şi porecla de Lilou.

„Ai mei nu au fost de acord la început. Provin dintr-o familie de imigranţi din Algeria şi părinţii vroiau să mă ţin de treabă şi considerau că îmi pierd vremea cu break-ul“, spune Lilou. El a adăugat că la nivelul la care este acum, de dublu campion mondial, s-au împăcat cu ideea.

Băiatul a ajuns la această performanţă doar după foarte mult antrenament: face exerciţii între două şi cinci ore pe zi, cinci zile din săptămână. „Ca să ajungi la standarde înalte trebuie să ai talent, dar trebuie să şi practici foarte mult. Trebuie să simţi dansul“, subliniază tânărul.

image

Băiatul a încheiat demonstraţia în aplauzele celor prezenţi. Foto: Petrică Tănase

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite